Китайці створили найбільшу у світі 5G мережу

Китай створив у пекінському районі Хуайжоу найбільшу в світі станцію випробувань технологій 5G - мобільного зв'язку п'ятого покоління

Про це повідомили в міністерстві промисловості та інформатизації країни агентству Сіньхуа, передає Depo.ua з посиланням на Інтерфакс-Україна.

В роботі дослідної мережі беруть участь провідні китайські і зарубіжні компанії, які забезпечать умови для тестування терміналів, що дозволить сприяти формуванню стандарту зв'язку 5G та розвитку виробництва у цій галузі.

Як заявив заступник голови китайської групи з просування розроблення технології 5G і гендиректор відділу технологій China Mobile Ван Сяоюнь, в реалізації проектів в китайській дослідній мережі 5G беруть участь провідні глобальні підприємства з розроблення і виробництва систем, пристроїв і приладів, включаючи Ericsson, Huawei, Nokia, ZTE, DTT і Intel.

Перший етап розробки і випробувань, на якому була перевірена технічна здійсненність ключових бездротових мережевих технологій в умовах 5G, завершений, сказав він. Випробування в рамках другого етапу вже почалися.

На Всесвітньому конгресі мобільних технологій, що завершив роботу у четвер у Барселоні, China Mobile спільно з Vodafone, Huawei, Ericsson і DTT виступили з заявою про те, що готові просунути розроблення єдиного глобального стандарту мобільного зв'язку 5G, активізувати співпрацю між операторами телекомунікаційних послуг, виробниками обладнання і партнерами в галузі електронної торгівлі.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme