Карта АТО на 3 березня: По Світлодарській дузі гатили з крупнокаліберної зброї

За минулу добу зафіксовано 116 обстрілів позицій АТО

Карта АТО на 3 березня: По Світлодарські…

Про це заявив речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник Андрій Лисенко на брифінгу, передає Depo.ua.

Луганський напрямок

Бойова активність ворога почалася зі сходом сонця, коли в Катеринівці Попаснянського району ворог застосував міномети. Далі протягом доби ворожі обстріли сил АТО в цьому районі тривали з перервами до самої півночі, під час яких сили окупанта масовано проводили мінометні обстріли. За підрахунками Генштабу, вчора в Попаснянському районі по українських позиціях противник випустив понад 120 мін. У результаті обстрілу в Попасній було пошкоджено будівлю насосної станції, слюсарної майстерні і водопроводи, що обслуговують місто і околиці.

Вчора близько 100 мінометних мін впало на наші позиції в Кримському при двох атаках супротивника – вранці і перед заходом сонця. Також один мінометний обстріл сил АТО відбувся в Новотошківському. У той же час вчора вранці в результаті ворожого обстрілу поранено жителя м. Золоте.

У Станично-Луганському районі було майже спокійно протягом доби – тиша була порушена ворогом тільки вранці, коли бандформування провели короткочасну збройну провокацію, обстрілявши наші позиції в с. Малинове, що на північ від райцентра.

У той же час вчора пізно ввечері окупант обстріляли наш тиловий район. Під вогонь 152-мм гармат типу "Гіацинт-Б" потрапили околиці міста Лисичанськ. Це – понад 15 км від лінії фронту. Останній раз бойові дії велися тут більше двох років тому. Бойовики випустили 18 снарядів.

За минулу добу на Луганському напрямку відбулося 27 обстріл позицій сил АТО, у тому числі 18 – з важкого озброєння.

Донецький напрямок

Відразу після півночі противник відкрив вогонь із озброєння на бронетехніці в Луганському, що на Світлодарській дузі. Далі протягом доби в цьому районі противник активно застосовував великокаліберні кулемети, а після обіду і після 20 години відкривав вогонь із мінометів у напрямку українських захисників у Новолуганську. Обстріли велися з південного і південно-східного напрямків. Наприкінці минулої доби бандформування порушили тишу на Світлодарській дузі після 22 години, використавши снайперську зброю проти сил АТО.

Основну бойову активність на горлівському периметрі бандформування виявляли на півночі – в Зайцевом і Майорську, де вдень епізодично провокували наших військових із стрілецької зброї, а після заходу сонця випустили 5 мін в напрямку Зайцевого. Також противник порушив режим тиші на півдні периметра – у Новгородському зафіксовано обстріл снайпера, а в Верхньоторецькому за добу бойовики випустили понад 15 мінометних мін.

Обстріли ворогом Авдіївки та околиць тривали з невеликими перервами з самого світанку до пізнього вечора

Противник утримався від використання гаубиць, однак широко обстрілював наші позиції з танків і мінометів. Нерідко снаряди противника потрапляли і в міську забудову, чим викликали нові руйнування.

Пошкоджено не менше 9 житлових будинків (як приватних, так і багатоповерхових), дитячий сад, ресторан, 2 приватних автомобіля. Один з будинків повністю зруйновано. У цих будинках залишилося небагато людей, оскільки цивільні виїжджають зі східної Авдіївки, що прилягає до зони бойових дій. В результаті обстрілу пошкоджено фасад школи.

На щастя, ніхто з мирних жителів не постраждав. Поліцейські і співробітники інших служб патрулюють місто, допомагають людям, документують злочини окупантів.

Понад 200 мін і більше 80 танкових снарядів – така невтішна статистика випущених ворогом боєприпасів в напрямку Авдіївки за минулу добу. Також у Кам'янці активним був ворожий снайпер.

В районі Донецького аеропорту тривали бойові дії низької інтенсивності. Там, а також у сусідньому з аеропортом Невельському, російсько-окупаційні війська широко застосовували легке озброєння.

За минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 30 обстрілів з боку бойовиків, у тому числі 13 – з важкого озброєння.

Маріупольський напрямок

У Мар'їнському районі вранці була зафіксована одна ворожа збройна провокація, вдень тамтешні позиції сил АТО обстріляв снайпер противника, а після заходу сонця бойовики випустили 5 мін в напрямку захисників Красногорівки. Далі на південь бойовики порушили режим тиші в Старогнатовці, де тричі протягом доби вдавалися до збройних провокацій.

Також підведені підсумки жорстоких позавчорашніх ворожих обстрілів у Мар'їнському районі

В Красногорівці під час обстрілу з боку НЗФ поранена 70-річна жінка, зруйновано дах житлового будинку по вул. 8 Березня та пошкоджено залізничні рейки на станції Красногорівка. З 2014 року руху тут немає. У Мар'їнці частково згасло світло, серйозно пошкоджено не менше 5 будинків – вибиті вікна, пошкоджені дахи і стіни. В одному з будинків довелося гасити пожежу. Також постраждав дитячий садок, який зараз не працює.

Основна бойова активність ворога на Маріупольському напрямку припадає, як і раніше, на південну частину напрямку – від Чермалика до Широкіно. На цих рубежах важке озброєння – а саме міномети, артилерію і танки – противник застосовував цілодобово. Особливо неспокійно вчора було на самому півдні – в Широкіно, де після обіду протягом трьох з половиною годин противник випустив більше сотні боєприпасів із важкого озброєння.

За минулу добу на Маріупольському напрямку відбулося 59 обстрілу з боку ворога, в тому числі 12 – з важкого озброєння.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme