Хроніки окупації Криму: "Владимир Владимирович, они нас просто посылают!"

Третього березня 2014 року командир корвету "Тернополь" вразив адмірала окупантів своїм "русские не сдаются", а Путіну доповіли, що українці на пропозиції зрадити присягу їх "просто посилають"

Хроніки окупації Криму: "Владимир Владим…
В ніч на 3 березня в повітряний простір України увійшла група російських бойових літаків. Два російські винищувачі Су-27, які злетіли в Краснодарі, пройшли від російського кордону до району Мелітополя. На їх перехоплення були підняті два винищувачі Су-27 Повітряних Сил України.
Хроніки окупації Криму:

В ході радіообміну російські пілоти говорили про те, що "до мети 80 кілометрів". Потім російські літаки покинули український повітряний простір, проте незабаром кордон перетнули ще два російські винищувачі. На їх перехоплення також було піднято українські винищувачі.

В МВС України повідоміли, що в Криму готуються провокації:

"В АР Крим невідомі під виглядом української сторони в ніч з 3 на 4 березня планують вбивство 3-4 россійських солдат. Це буде зроблено для легалізації введення російських військ на територію України".

Хроніки окупації Криму:

В Севастополі група "козаків", провокаторів і озброєних російських військових штурмують штаб ВМС України в Севастополі. Штаб атакують тітушки, озброєні битами. За ними стояти ряди російських військових з автоматами.

В селі Уютне під Євпаторією, за таким же сценарієм штурмують військову частину. При цьому, як повідомив місцевий житель, група людей в цивільному намагалися спровокувати сутичку, закидуючи камінням російських військових

Майже пала під натиском росіян частина 4515 в Бельбеку.

"Сьогодні російські штурмували караул, кидали світлошумові гранати. Спочатку сказали здавати зброю. Караул відмовився. А ввечері стали закидати світлошумовими гранатами. Ми не відповідали, тому що наказу зверху немає, - розповів солдат роти охорони частини 4515 Роман Береговий. - Вони забрали зброю. У нас не було наказу вступати в бій. Ми не відповідали на провокації. Здали караул, здали склади. Станом на зараз вони зайняли майже всю частину. Залишилося тільки адміністративна будівля і прапор. Ось ми їх зараз охороняємо. Зайняли оборону", - сказав він. При цьому Береговий підкреслив, що командир частини і вся частина готові боротися.

Хроніки окупації Криму:

Кораблі ЧФ РФ заблокували українські кораблі "Тернопіль" і "Славутич" в Стрілецькій бухті. Кораблі ЧФ розташовані на відстані 200 метрів і розміщені таким чином, щоб заблокувати рух українських кораблів.

Хроніки окупації Криму:

Військовослужбовці Чорноморського флоту Росії вчора намагалися примусити здатися військовий корвет ВМС України "Тернопіль". Ультиматум екіпажу корабля з вимогою негайно здаватися російським військам ставив особисто командувач ЧФ РФ віце-адмірал Олександр Вітко. На що командир корвета ВМС України "Тернопіль" капітан 3 рангу Максим Ємельяненко йому відповів: "Русские не сдаются!"

Хроніки окупації Криму:

Здивований Вітко перепитав, чи є Ємельяненко росіянином. Український командир підтвердив, що хоча в нього і українське прізвище, за національністю він росіянин, втім, як і частина екіпажу українського корабля. Однак оскільки він приймав присягу на вірність народу України, то змінювати їй, як і його підлеглі, не має наміру.
Після слів Ємельяненко командувач ЧФ РФ сказав своїм підлеглим : "Вчіться, як треба служити за честь і совість! "

Офіцери Сакської авіабригади, віддані присязі, 3 березня прийняли самостійне рішення і врятували все боєздатні літаки і вертольоти своєї частини, вилетіли в Україну, не чекаючи захоплення бойової техніки.

3 березня в ЗМІ з'явилось повідомлення, что українські військові перехопили розмову Путіна з командуванням військових операцій у Криму. Той питав, чому українські військові не відкривають вогонь. Далі він спитав, чи провокують їх Росіяни, а після ствердної відповіді запитав, що вони говорять у відповідь, співрозмовник відповів "вони нас просто посилають".

Хроніки окупації Криму:

Сім провідних країн світу в спільній заяві засудили вторгнення Росії на територію України і скасували підготовку до саміту "Великої вісімки" в Сочі, запланованого на червень цього року.

Держсекретар США вилітає до Києва, а Меркель звинуватила Путіна в інтервенції.

Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун направив свого першого заступника Яна Еліассона в Україні.

Невідомі озброєні люди намагаються проникнути на територію Керченського загону морської охорони. Безпосередньо біля воріт частини встала військова машина. Троє людей у цивільному одязі і в масках ходять по периметру уздовж набережної, стоять біля проїжджої частини і не пускають журналістів підійти ближче.

Біля пішохідного переходу стоїть пасажирський мікроавтобус, в якому видно озброєних людей, на прилеглих стоянках видно ще два подібних автомобіля. На інших прикордонних підрозділах після блокування російськими військовослужбовцями були знищені системи відеоспостереження та зв'язку.Російські спецназівці встановили заглушки для ведення переговорів.

Після захоплення загону морської охорони в Балаклаві в підрозділах залишилася незначна кількість військовослужбовців. Решта з особового складу залишили місце дислокації на кораблях і катерах.

Хроніки окупації Криму:

Криму запропонували перейти на московський час.

Львівщина кличе до себе кримчан перечекати конфлікт. Голова обласної ради закликав жителів Львівської області прийняти до себе кримчан до моменту вирішення конфліктної ситуації.

Екс-командувач ВМС Денис Березовський, що перейшов на бік Росії, у супроводі "козаків" з триколорами увірвався у штаб військово-морських сил України у Севастополі і намагався вмовити керівний склад перейти на сторону окупанта Росії, обіцяючи зарплату на рівні ЧФРФ. Тоді контр-адмірал Сергій Гайдук виступив перед офіцерами командування військово-морських сил, й після його виступу офіцери виконали державний гімн України та присяглися служити народу України. Самого ж Березовського разом з "козаками" виштовхали за межі штабу командування

36 окрема бригада берегової оборони (військова частина А2320) у смт. Перевальне під Сімферополем – в облозі російських військових. Підступи до прохідної перекрили "ополченці"

Жителі Євпаторії вимагають від російських солдатів покинути місто: "Від кого ви нас захищаєте ?! Порядок у нас був поки ви не приїхали". 24-е військове містечко в Євпаторії, в якому знаходяться дві військові частини, також заблокований російськими військовими.

Містян через КПП не пропускають. 3 березня місцеві жителі вимагали від росіян чи скласти зброю, чи покинути місто. На що один з військових відповів, що такі рішення приймає командувач ЧФРФ.

Група невідомих намагалася захопити управління Державної пенітенціарної служби. Про це повідомляє міністр юстиції Павло Петренко. Особи вимагали від працівників пенітенціарної служби присягнути на вірність Криму і виконувати їхні вказівки, однак керівництво та особовий склад управління відмовилися і продовжують нести службу в лавах України.

Хроніки окупації Криму:

Два офіцери севастопольської бригади тактичної авіації збройних сил України постраждали в результаті вибухів світло-шумових гранат, які в них кинули російські військові. Офіцери, які чергували на складі авіабригади, помітили пересування невідомих і відкрили попереджувальний вогонь в повітря. Російські військові закидали їх світло-шумовими гранатами. В результаті заступник начальника штабу бригади був поранений і втратив свідомість. У другого офіцера незначні пошкодження.

"Президія Верховної Ради АРК" підтрімала "ініціатіву кримчан" про перенесення дати проведення республіканського референдуму по вопросам статусу и повноважень Криму на 30 березня 2014 року.

На території Криму знаходилося вже більше 15 тис. військовослужбовців Росії і приблизно 50 одиниць техніки, серед якої є броньовані автомобілі і бронетранспортери.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme