Холодницький: Збитки від Насірова уточнять

У Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі не виключають, що сума завданих державних збитків, які інкримінуються голові Державної фіскальної служби Роману Насирову, буде уточнена

Про це повідомив голова Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький, повідомляє Depo.ua з посиланням на "112 канал".

"Ми не виключаємо, що буде уточнена конкретна сума збитку. Також слідство встановить чи діяв він сам чи діяв у групі", - зазначив він.

За словами Холодницького, САП буде вимагати, щоб судове засідання у цій справі було відкритим і суспільство могло побачити усі докази, однак подробиці досудового розслідування розголошуватися не будуть.

"Вказана шкода, яку інкримінує слідство, підтверджується висновком судово-економічної експертизи", - додав він.

Нагадаємо, що 2 березня 2017 року детективи НАБУ вручили голові ДФС Роману Насірову повідомлення про підозру у вчиненні злочину передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України - "зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки". За даними САП, йдеться про збитки на 2 млрд грн. У НАБУ заявляли, що Насіров затриманий у Феофанії під час проведення обшуку у рамках розслідування газової справи". За даними нардепа Андрія Журжія, у голови ДФС стався інфаркт.

Слідство вважає, що Насіров протягом 2015 - 2016 років в інтересах народного депутата Олександра Онищенка, надав керівникам регіональних та територіальних органів ДФС незаконну вказівку ухвалювати безпідставні рішення про розстрочення податкового боргу ТОВ "Фірма "Хас", ТОВ "Карпатнадраінвест", ТОВ "Надра Геоцентр".

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme