Ходаковський підтвердив, що рішення про "віджим" підприємств на Донбасі приймала Росія

Екс-голова так званого "радбезу "ДНР" Олександр Ходаковський пояснив, яким чином буде здійснюватися схема "зовнішнього управління" на "віджатих" українських підприємствах

Ходаковський підтвердив, що рішення про…

Про це він сказав під час онлайн-конференції, передає Depo.Донбас.

Він підкреслив, що політичне рішення про введення "зовнішнього управління" ухвалювалося керівництвом Росії.

"Росія созріла для політичного рішення, були дані відповідні установки і команди. Цьому сприяла маса факторів", - сказав Ходаковський.

За його словами, власник не змінюватиметься, але підприємство буде управлятися, ніби як, із зовні.

"Коли ми говоримо про майбутнє запровадження зовнішнього управління, відразу відпадає питання про зміну власника. Стає відразу зрозуміло, що власник не змінюватиметься. Над менеджментом цього підприємства будуть поставлені топ-менеджери в квадраті які визначатимуть в цілому, не скільки виробничі процеси, скільки питання відрахувань - в якому напрямку підуть відрахування ", - сказав Ходаковський.

За його словами, над менеджментом ціх підприємств будуть поставлені "топ-менеджери в квадраті", які вирішуватимуть не виробничі питання, а питання відрахувань.

Він не виключає, що на якомусь етапі буде укладено договір з власниками, їх інтереси будуть стиснуті.

"Вони будуть посунені серйозно. Але, десь, на якомусь етапі вони в тіньовому режимі включаться в процес. Якщо вони будуть сильно опиратися, то їх включення в процес буде самим мінімальним. Якщо вони здадуться раніше і підуть назустріч швидше, тоді їм залишать відому частку участі в усіх цих процесах і, відповідно, участь в отриманні прибутку", - зазначив Ходаковський.

Нагадаємо, у Кремлі вважають некоректним називати "націоналізацію" українських підприємств "ДНР" і "ЛНР" "віджимом".

Раніше ватажок "ДНР" Олександр Захарченко заявляв, що усього привласнено 40 підприємств з українською юрисдикцією. Дев'ятьма з них керуватиме така сама, як і в "ЛНР" фірма - "Внешторгсервис".

Група компаній СКМ бізнесмена Рината Ахметова назвала вимоги "ДНР" і "ЛНР" про сплату їм "податків" неприйнятною та підкреслила, що не збирається міняти українську юрисдикцію.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme