Гройсман про справу Насірова: Ніхто з вищої влади не є "священною коровою"

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що із справою керівника Державної фіскальної служби Романа Насірова розбирається НАБУ

Про це голова уряду розповів в ефірі телеканалу "Інтер", передає Depo.ua.

"Я не можу розбиратися у справі Романа Насірова. З цим вже розбирається НАБУ. Позитив у цьому є - ніхто з вищої влади не є "священною коровою",- сказав Гройсман.

Також прем'єр додав, що пройде ще півроку-рік і будуть вироки судів, у тому числі по схемах Онищенко.

"Всі українці дізнаються, хто і як нагрів руки на цих схемах",- підсумував Гройсман.

Нагадаємо, що 2 березня 2017 року детективи НАБУ вручили голові ДФС Роману Насірову повідомлення про підозру у вчиненні злочину передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України - "зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки". За даними САП, йдеться про збитки на 2 млрд грн. У НАБУ заявляли, що Насіров затриманий у Феофанії під час проведення обшуку у рамках розслідування газової справи".

Водночас, за даними нардепа Андрія Журжія, у голови ДФС стався інфаркт ще до затримання. Однак 3 березня голова НАБУ Артем Ситник наголосив на абсолютній законності затримання і врученян підозри Насірову. І додав, що не має інформації про намір Насірова тікати.

Слідство вважає, що Насіров протягом 2015 - 2016 років в інтересах народного депутата Олександра Онищенка, надав керівникам регіональних та територіальних органів ДФС незаконну вказівку ухвалювати безпідставні рішення про розстрочення податкового боргу ТОВ "Фірма "Хас", ТОВ "Карпатнадраінвест", ТОВ "Надра Геоцентр".

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme