Гройсман: Керівники шахт економили на захисті гірників

Керівники вугільних підприємство постійно економили на засобах захисту для гірників

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, передає Depo.ua.

"Роками і десятиріччями не вкладались належні кошти ані в шахти, ані в дороги, ані в лікарні, ані в об'єкти інфраструктури, ані в соціальну сферу. Але найгірше те, що керівники підприємств і галузей почували себе дуже непогано, але економили на людях: на їх зарплатах, на засобах захисту, на безпеці праці. Як виявилось, потреби забезпечення засобами захисту у вугільній промисловості фінансуються на рівні 15-20%! Мова йде про декілька десятків мільйонів гривень в рік додатково", - зазначив прем'єр.

Він пообіцяв "вирішити це питання".

"Це великий виклик, тому що неможливо вирішити усі ці хронічні проблеми за місяць чи навіть за рік. Але ми почали це робити. Ми почали наводити лад в країні і будемо це послідовно робити", - додав глава уряду.

Нагадаємо, що 2 березня на шахті в селі Глухів Львівської області пролунав вибух, внаслідок якого, за останніми даними, загинули вісім гірників, ще шість отримали поранення.

Президент України Петро Порошенко взяв ситуацію під свій контроль і розпорядився створити координаційний штаб. Також президент оголосив всеукраїнську жалобу за загиблими гірниками і доручив Кабміну перевірити всі українські шахти.

Генпрокуратура відкрила кримінальну справу за фактом вибуху.

Попередньою причиною вибуху на шахті називають накопичення газу у горизонтальному тунелі.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme