ГПУ знайшла у керівника Держсправ Ющенка золото та мільйон євро готівки

Співробітники Генпрокуратури провели обшук в будинку колишнього керівника Державного управління справами за часів президентства Віктора Ющенка Ігоря Тарасюка

Про це повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко на своїй сторінці у соцмережі Facebook, передає Depo.ua.

"Управлінням з розслідування злочинів, вчинених злочинними організаціями ГПУ здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою Януковича В.Ф., Януковича О.В., Ставицького Е.А., Литовченка П.В. та інших осіб за фактами створення і діяльності злочинної організації та заволодінням у її складі державним майном - комплексом відпочинку "Пуща-Водиця" урочища "Межигір'я", загальною вартістю 540 млн. грн.", - розповів він.

За словами Луценка, вчора у цьому кримінальному провадженні повідомлено про підозру екс-керівнику Державного управління справами І. Тарасюку.

"Під час досудового розслідування за місцем його проживання проведено обшук, під час якого виявлено та вилучено документи, 1 млн. євро, золото та інші речі, які мають значення для слідства. Сьогодні І. Тарасюку буде обрано запобіжний захід", - повідомив генпрокурор.

"Щодо інших підозрюваних осіб у цьому кримінальному провадженні, які переховуються від органу досудового розслідування, а саме Януковича В.Ф., Януковича О.В., Ставицького Е.А. та Литовченка П.В., Генеральною прокуратурою України внесені клопотання до Печерського районного суду м. Києва про надання дозволу на здійснення спеціального досудового розслідування", - додав він.
Слідство у провадженні триває.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme