Фуркад достроково виграв Кубок світу з біатлону

Француз Мартен Фуркад виграв шостий Великий кришталевий глобус поспіль, гарантувавши собі перше місце за шість гонок до кінця сезону

Про це повідомляє Depo.Сектор з посиланням на Sport Arena. В нинішньому сезоні Мартен став недосяжним для суперників за шість особистих гонок до кінця турніру. Такий результат став можливим після спринтерської гонки на сьомому етапі, де Фуркад фінішував третім, а його головний (і єдиний) суперник в загальному заліку, росіянин Антон Шипулін, виявився тільки 23-м.

Таким чином француз набрав 48 очків проти 18 у росіянина, і збільшив відрив у загальному заліку до 360 очок. По суті, в останніх шести гонках можна максимально відіграти 360 очок. Проте, після закінчення сезону у кожного спортсмена "віднімуть" два гірших результати - Шипулін набирав очки в кожному старті цієї зими, так що він втратить, як мінімум, 30 очок (на даний момент сума двох його найгірших результатів - 30 очок). Ось і виходить, що навіть якщо Фуркад не вийде на старт в гонках, а Шипулін виграє всі шість стартів, то він відіграє лише 330 очок.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Сектор

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme