UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Фахівці розповіли, хто на Харківщині заробляє більше всіх

Середньомісячна номінальна заробітна плата харків'янина у 2016 році становила 4 448 грн

Як повідомили кореспонденту Depo.Харків у прес-службі ГУ статистики в Харківській області, це на 20,3% більше даних відповідного періоду 2015 року.

Найбільш оплачуваними були працівники, зайняті професійною, науковою та технічною діяльністю, державним управлінням й обороною, будівництвом, виробництвом хімічних речовин і хімічної продукції обов'язковим соціальним страхуванням, фінансовою та страховою діяльністю, у сфері інформації та телекомунікацій – їхня заробітна плата перевищувала середній показник по області в 1,2–2,7 раза.

Водночас абсолютний розмір заробітної плати працівників, які зайняті текстильним виробництвом, виробництвом одягу, шкіри, виробів зі шкіри та інших матеріалів; діяльністю у сфері адміністративного та допоміжного обслуговування, поштовою та кур'єрською діяльністю, діяльністю у сфері творчості, мистецтва та розваг не перевищував 67% від середньообласного показника.

Заробітна плата майже кожного другого працівника області була більше 3,5 тис. грн, а майже кожного третього перевищувала 5 тис. грн. Переважна більшість працівників з нарахуваннями більше 5 тис. грн була зайнята у видах діяльності з високим рівнем оплати праці, зокрема, у виробництві коксу та продуктів нафтоперероблення (88,4%), основних фармацевтичних продуктів і фармацевтичних препаратів (72,1%), державному управлінні й обороні, у сфері обов'язкового соціального страхування (71,2%), фінансовій та страховій діяльності (67,5%), постачанні електроенергії, газу, пари та кондиційованому повітрі (62,1%).

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme