UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Чиновник з Київської митниці отримав 7,5 років за гратами через хабар у 10 тис. доларів

Разом з одним з начальників Київської регіональної митниці до тюрми сядуть двоє його колег

Про це повідомляє Depo.Київ з посиланням на прес-службу прокуратури Києва.

Зокрема, Апеляційний суд міста Києва підтримав позицію прокуратури столиці та залишив без змін вирок суду першої інстанції, яким трьох митників-хабарників засуджено до реальної міри покарання у вигляді 7,5 років позбавлення волі.

Екс-начальник сектору Київської регіональної митниці та двоє його колишніх підлеглих опинилися на лаві підсудних за одержання хабара у розмірі 10 тис. доларів США, який вони вимагали від підприємця за сприяння в розмитненні вантажу.

Вироком Голосіївського районного суду столиці від 14 грудня 2015 року митників було визнано винними за ч. 2 ст. 368 КК України (в редакції від 30.04.2009 року – одержання хабара у великому розмірі службовою особою за невиконання в інтересах того, хто дає хабара дій із використанням наданої йому влади, вчиненими за попередньою змовою групою осіб) та призначено покарання у виді 7 років 6 місяців позбавлення волі кожному з позбавленням права обіймати посади в правоохоронних органах строком на 3 роки та з конфіскацією усього належного майна.

Не погодившись із вказаним рішенням суду обвинувачені та їх захисники оскаржили його в апеляційному порядку.

Проте в апеляційній інстанції державним обвинувачем було доведено, що вирок суду першої інстанції є законним, а призначене покарання справедливим.

Прийнявши до уваги доводи прокурора Апеляційний суд м. Києва залишив вирок суду першої інстанції без змін.

Всі новини Києва читайте на Depo.Київ

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme