Це прямий виклик 57 країнам-учасницям: Хуг обурений нападом бойовиків на працівників місії ОБСЄ

Перший заступник голови місії ОБСЄ Олександр Хуг обурений нападом терористів на спостерігачів під тимчасово окупованій Ясинуватій 24 лютого

Як передає Depo.Донбас з посиланням на LIGA.net, про це він сказав на прес-конференції.

"Це прямий виклик колективній волі 57 країн-учасниць ОБСЄ. Це інцидент - іронічний, оскільки так звана ДНР першою бере рупор і вимагає моніторингу обстрілів", - зазначив Хуг.

Він уточнив, що спостерігачі саме цим і займалися, коли терористи стріляли в них. За словами Хуга, місія планувала запустити безпілотник для проведення моніторингу, коли почули чергу зі зброї в п'яти метрах від себе.

Перший заступник голови місії додав, що минулого тижня кількість вибухів від артилерії збільшилася на 250%, а мінометного вогню в 12 разів по всьому Донбасу.

"Гарячою точкою залишається трикутник Авдіївка -Ясінувата-Донецький аеропорт", на який припадає 46% порушень режиму припинення вогню ", - сказав Хуг.

Він також додав, що в районі Донецької фільтрувальної станції потрібно розвести війська, бо там застосовують заборонену мінськими угодами зброю.

"Сторони розміщені близько одна від одної, станція потрапляє під перехресний обстріл", - підкреслив Хуг.

Як повідомлялося раніше, 24 лютого в окупованій Ясинуватій СММ ОБСЄ намагалися запустити безпілотник для спостеріганням за Донецькою фільтрувальною станцією, але потрапили під обстріл бойовиків.

Згодом в окупованому Донецьку один з ватажків "ДНР" Денис Пушилін повернув спостерігачам місії ОБСЄ безпілотник, однак інформація з нього була стерта.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme