Знайшли крайніх: У Житомирі мерія судитиметься з власниками аварійних балконів

Для демонтажу балконів, які мешканці відмовляться ремонтувати, потрібні рішення суду 

Знайшли крайніх: У Житомирі мерія судити…

Житомирська міська рада найближчим часом може почати подавати до суду на власників аварійних балконів. Про це повідомляє Depo.Вінниця з посиланням на "Вголос.Zt".

Про проблему аварійних балконів говорили члени постійної депутатської комісії з питань бюджету.

"У Житомирі налічується 340 балконів, які потрібно підсилювати або ремонтувати. У 2012 році ремонт одного балкону коштував 12,5 тисяч гривень. У цьому році ця цифра становитиме близько 40 тисяч", – сказав в. о. начальника управління житлового господарства Андрій Оніщенко.

За 2 млн грн, за словами чиновника, можна відремонтувати 50 балконів. Однак, на думку профільного заступника міського голови Олександра Фещенка, ремонтувати балкони бюджетним коштом взагалі недоцільно.

"Згідно із законодавством, балкон є невід'ємною частиною квартири. Тобто, це приватна власність. Громадянин, згідно із Законом "Про житлово-комунальні послуги", громадянин повинен утримувати балкон у належному санітарно-технічному стані. Якщо ми сьогодні за бюджетні кошти зробимо балкони хоча б десяти житомирянам – завтра прийдуть ще триста", – сказав Олександр Фещенко.

За словами заступника міського голови, людей, які мають у власності аварійні балкони, попереджатимуть про відповідальність і вимагатимуть, щоб вони самостійно відремонтували балкони. У разі ж відмови міська рада просто демонтуватиме такі конструкції. Щоправда, робити це, стверджують у мерії, можуть лише за рішенням суду.

"Моя позиція дуже проста: демонтаж. Є люди, які звертаються до міської ради, хочуть відремонтувати свої балкони, але не мають коштів. Тому ми зараз ходимо за кожною адресою і вивчаємо, чи в змозі власники оплатити ремонт", – сказав Олександр Фещенко.

Поки що депутати рекомендували сесії міської ради виділити на аварійні балкони лише півмільйона гривень. Йдеться про аварійні балкони, які можуть будь-якої хвилини впасти на голови перехожих.

Нагадаємо, у Житомирі з міського бюджету збиралися виділити 2,5 мільйона гривень на капітальний ремонт, підсилення захисних конструкцій та демонтаж аварійних балконів. Всього ж у Житомирі капремонту потребують 340 балконів.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Житомир

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme