ЗМІ: Радником Трампа по Росії стане вчена, яка проти зближення з Путіним

Адміністрація Дональда Трампа висунула кандидатуру вченої Фіони Хілл на посаду старшого директора Білого дому з питань Європи та Росії

Рішення найняти Фіону Хілл, старшого наукового співробітника Інституту Брукінгса на одне з найважливіших робочих місць уряду, що займається відносинами між Росією і США, скоріш за все, пов'язано з ситуацією в Конгресі, де республіканці і демократи висловили занепокоєння можливими контактами адміністрації Трампа з російськими офіційними особами під час президентської кампанії, як повідомляє Depo.ua з посиланням на Foreign Policy.

Хілл має подвійне громадянство - США і Великої Британії і раніше працювала на американську розвідку (з 2006 по 2009).

Вона робила критичні зауваження щодо путінських автократичних тенденцій і прагнень Росії до "ослаблення президентства США".

"Шантаж і залякування є частиною його інструментів в торгівлі", - писала Фіона в колонці минулого літа, пояснюючи інтерес Путіна у втручанні в президентські вибори в США.

У 2013 році, говорячи про Путіна, вона попередила політиків, що не варто недооцінювати російського "стронгмена", з огляду на його стратегічну хитрість і вміння знаходити слабкі місця у противників, отримані під час роботи в КДБ.

Після виборів президента Дональда Трампа в листопаді, вона відкинула можливість зближення з Росією, з огляду на принципові відмінності між Вашингтоном і Москвою.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme