UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Як запорізькі митці міфічну сутність Хортиці шукали

Виставка запорізьких художників "Міфи і легенди Хортиці" відкрилася у музеї Міста за Порогами обласного центру сьогодні, 2 березня

Як запорізькі митці міфічну сутність Хор…

Про це повідомляє кореспондент порталу Depo.Запоріжжя.

У виставковій залі Музею міста за Порогами представлені 68 творчих робіт 47 авторів - викладачів початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів Запоріжжя. Це й образотворче мистецтво, й декоративно-вжиткові витвори.

"На виставці представлені картини - різні за технікою: це і олійний живопис, і акварель, і графіка. Також є твори декоративно-вжиткового мистецтва. Ми не обмежували митців ні технікою, ні матеріалами. Кожен автор працював з тим матеріалом, який йому найближчий, щоб передати тему та своє відношення до нашої славетної та легендарної Хортиці. Власне, цим саме й цікава виставка", - зазначив один з організаторів виставки, художник Олександр Жолудь. За його словами, тематику виставки ініціювали викладачі дитячої художньої школи після науково-методичної конференції, присвяченої міфам та легендам Хортиці.

Зважаючи на картини цієї виставки, бачення міфічної Хортиці у митців різне. Здебільшого, острів представлений в образі жінки, як, приміром, картина "Хортиця – пуп Землі" Віталія Сімчука.

А ось, Анатолій Кіргєєв на одній зі своїх картин відтворив легенду про птаха над Хортицею, що віщує перемогу.

"Це Фенікс – птах перемоги. За легендою, якось запорожці опинились в оточенні ворогів. А коли вони побачили над Хортицею птаха, що розпростер свої крила на все небо, ніби прикриваючи собою острів, зрозуміли, що це добрий знак, і перемогли у битві. Малював я цю картину у 2012 році, перед війною. Певно, в тому є якась своя містика, а отже ми переможемо", - впевнений Анатолій Кіргєєв.

Виставка "Міфи і легенди Хортиці" працюватиме щодня з 10-ї до 16-ї години, крім вихідних. Вхід вільний. Музей міста за Порогами розташований на другому поверсі магазину "Будинок взуття", що на бульварі Центральному, 3

Всі новини Запоріжжя сьогодні читайте на Depo.Запоріжжя

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme