Як шахраї дурять столичних пенсіонерів, відбираючи останні копійки

Пенсіонери все частіше стають жертвами різних афер

Як шахраї дурять столичних пенсіонерів,…

За даними поліції, тільки з початку року зареєстровано 19 фактів шахрайства з грошима, а розкрито тільки два, повідомляє Depo.Київ з посиланням на Сегодня.

За минулий рік таких правопорушень було зареєстровано 138, а розкрито тільки 11.

Так, нещодавно поліція затримала групу шахраїв, які вистежують пенсіонерів, які отримали пенсію. Один із злочинців підкидав під ноги старому конверт з грошима і тут же його піднімав, цікавлячись, хто його втратив. У цей час підходив другий аферист, заявляючи, що це його гроші, перераховував кошти і вимагав від пенсіонера повернути "недостачу".

Були затримані й аферисти, які виманюють гроші під виглядом виграшу побутової техніки. Коли пенсіонер діставав гроші, щоб розплатитися за "приз", зловмисник виривав з рук банкноти і тікав.

Наразі в поліції закликають городян бути пильними, не довіряти свої кошти сумнівним людям на вулиці, не брати участь в підозрілих лотереях і вчасно звертатися до поліції.

Закликають до пильності людей похилого віку і в фінустановах.

"Головна мета аферистів – змусити літню людину дістати свої гроші і дати їм до рук для перевірки, перерахунку, а далі вже – справа техніки в підміні справжніх купюр на фальшиві. Тому ми закликаємо клієнтів бути уважними, не йти на поводу у незнайомих осіб, по можливості просити більше молодих родичів супроводити їх при отриманні грошей", – розповіли в банку.

Нагадаємо, у Києві біля станції метро "Лісова" орудують валютні шахраї, які замість доларів видають клієнтам фальшивку.

Також у столиці активізувалися квартирні шахраї.

Всі новини Києва читайте на Depo.Київ

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme