Як Пекельний Джо викрадав у Києві маршрутку для персонального "блокбастера"

У цій історії залишається лише одне питання: чим думав зловмисник, коли викрадав маршрутку, і куди хотів на ній доїхати

Як Пекельний Джо викрадав у Києві маршру…

У четвер зранку у столиці можна було знімати повноцінний бойовик в індійському чи американському, але явно не голівудському, стилі.

Історія розпочалася з того, що копам повідомили про підозрілого чоловіка з великим рюкзаком. Коли патрульні наблизилися до незнайомця з невинною метою познайомитися поближче, той, мабуть, одразу відчув себе кіношним антигероєм, тому називатимемо його надалі Шалений Джо.

Що вселилося у чоловіка – відомо лише якимось демонічним силам, адже він, кинувши рюкзака, рвонув у двори, де, не зважаючи на реформу поліції, від копів дещо відірвався і вилетів на вулицю Малишка. Там він дуже вдало забіг до найближчої маршрутки і взяв у заручники водія з пасажирами. Звичайно, в руках у злочинця була зброя.

У більшості фільмів з шаленими втікачами-бандитами вони зупиняють будь-яку першу легкову автівку і "під мушкою" викидають водія з салону машини. Та наш поганий хлопець вирішив писати власний сценарій для шалених перегонів містом. Опинившись у салоні маршрутки Пекельний Джо вигукнув бідолашному водієві: "Гоу ту хел", що перекладається, як "Йди до пекла". А скоріше – їдь туди. Шоферові не залишалося нічого, окрім як підкоритися поганому хлопцю.

Щоправда, пекельну поїздку – точніше, її початок – трохи пригальмували копи, які почали переслідувати шалену маршрутку. Спочатку Пекельний Джо хотів вибити лобове скло ногою, щоб влучно обстрілювати поліцейських. Та у мозку-желе хлопця з пушкою одразу закралася думка, що однією ногою йому це не вдасться зробити, а тому визріло рішення палити по копах прямісінько через скло.

Саме у цей час пасажири і водій маршрутки зрозуміли, що це їхній шанс на втечу. І цим шансом скористалися (хоча насправді водія зловмисник благородно викинув). А Пекельний Джо, напевне, з купою матюків і словами "А ви усі куди?" второпав, що заручників в нього більше немає, тож далі діяв за принципом "Розійдися, річко, лайно пливе". Сівши за кермо маршрутки, злочинець почав гасати містом. Через відчинене вікно він також на ходу обстрілював копів, а ті, у свою чергу, давали куль у відповідь.

Схоже, маршрутка не хотіла піддаватися "чарам" Пекельного Джо і слухатися його з півоперту керма, тож дорогою він, згадно законів жанру, протаранив дві автівки, які трапилися йому на шляху. Далі усе мало б відбуватися за наступним сценарієм: Пекельний Джо дістає з-під сидіння каністру з пальним і погрожує копам спалити маршрутку разом із собою, а щоб цього не сталося, вимагає собі гелікоптер і мільйон доларів для втечі за кордон. Та в нашій історії Пекельному Джо явно було не до цього, а може каністри під сидінням не знайшлося. Тому злочинець просто кинув жовтий бус у приватному секторі на Троєщині і спробував пересісти на поїзд, паралельно підстреливши одного з копів у ногу на станції міської електрички "Троєщина".

Наразі Пекельний Джо, подейкують, відсиджується десь на Русанівських садах, наминаючи хробаків для відновлення сил після "маршрутного бойовика". А поліція розповсюдила фоторобот Пекельного Джо, а тому усіх, хто його помітить, прохають телефонувати "102".

Втім, все б це було смішно, якби не було сумно. Адже в історії присутні не лише якийсь навіжений чоловік, якому ще й таки вдалося втекти від поліції і десь затаїтися, але й зброя, кров, підстрелені копи і розбиті автівки. І все це - посеред мирної, завалося б, столиці

Всі новини Києва читайте на Depo.Київ

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme