Уряд затвердив реконструкцію ТЕС без заміни антрациту на газове вугілля

Кабінет міністрів затвердив план реконструкції ряду енергоблоків теплових електростанцій, що працюють на антрациті (видобувається в окупованих районах Донбасу), не передбачивши зміну виду палива

Відповідне рішення уряд ухвалив на засіданні 1 березня, повідомляє Depo.ua з посиланням на урядовий портал.

Зокрема, планом передбачено, завершення будівництва установки сіркоочищення на енергоблоці №2 Трипільської ТЕС, будівництво такої установки на блоці №1 Зміївської ТЕС.

Крім того, документ погоджує реконструкцію енергоблоків №1 Трипільської ТЕС, №1 Зміївської ТЕС, №1 Криворізької ТЕС, №6 і №7 Слов'янської ТЕС, №10 Бурштинської ТЕС (єдиний блок з переліку, який використовує вугілля газової групи).

Всі зазначені проекти втілюються в життя за рахунок інвестиційної складової в тарифі на електроенергію, що відпускається генеруючими компаніями.

Всі перераховані вище блоки ТЕС станом на 1 березня 2017 року простоювали.

"Реалізація проектів дозволить збільшити період експлуатації енергоблоків на 15-20 років, підвищити їх ефективність на 6-10%, а також забезпечити відповідність функціонування енергоблоків ТЕС вимогам ENTSO-E", - повідомляє прес-служба Міненерговугілля.

Нагадаємо, зараз ПАТ "Центренерго" реалізує проект переведення блоків №2 та №5 Зміївської ТЕС з антрациту на вугілля газової групи.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme