У НБУ похвалилися зростанням експорту товарів

У січні 2017 року дефіцит поточного рахунку платіжного балансу (перевищення вартості імпорту над експортом) становив 26 млн доларів, проти 315 млн доларів у січні минулого року

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу Національного банку України.

Збалансованості рахунку досягнули завдяки зменшенню збільшенню експорту товарів.

А от дефіцит зведеного балансу склав 202 млн доларів, що зумовило скорочення міжнародних резервів до 15,4 млрд доларів.

Крім того, в січні спостерігався високий темп зростання експорту. А темпи зростання імпорту сповільнилися. Збільшення експорту товарів на 52,7% (до аналогічного періоду минулого року) обумовлене як низькою базою порівняння, так і нарощуванням обсягів експорту по основних групах товарів.

Основними статтями українського експорту залишаються метал та зернові. У січні спостерігалося зростання обсягу експорту цих товарів на 70,1% і 66,4% відповідно.

Зростання імпорту товарів у січні дещо сповільнилося (до 31,6%). За даними НБУ, у січні за фінансовим рахунком спостерігався чистий відтік коштів у розмірі 177 млн дол., у тому числі 133 млн доларів з приватного сектора.

"Така динаміка була зумовлена переважно виплатами за зобов'язаннями банківського сектора, насамперед виплатами за міжбанківськими кредитами (302 млн доларів)", - зазначили в НБУ.

Чистий відтік боргового капіталу приватного сектора склав 590 млн доларів, у тому числі 246 млн доларів з реального сектору.

Надходження прямих іноземних інвестицій у січні склали 17 млн доларів і повністю були спрямовані в реальний сектор.

Нагадаємо, що порівняно з усім 2015 року торік експорт таки скорочувався.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme