UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У Львові з'єднають вулиці

У Львівській міській раді розробили проект реконструкції пл. Двірцевої

Як повідомляє Depo.Львів з посиланням на Зік, у Львові планують дорогою з'єднати вулиці Залізничну і Кульпарківську.

У Львівській міській раді розробили проект реконструкції пл. Двірцевої. Поки в Інституті просторового розвитку не повідомляють, коли точно почнуться роботи, адже ще навіть не розроблена проектно-кошторисна документація. Та у планах не лише реконструкція площі, а й будівництво нової дороги, яка з'єднає вул. Залізничну і перехрестя вул. Кульпарківської та Городоцької.

За словами директора ЛКП "Інститут просторового розвитку" Олега Шміда, розроблено шість варіантів проекту реконструкції площі Двірцевої.

"Всіх їх об'єднують загальні риси. Йдеться, зокрема, про те, що громадський, приватний транспорт, велосипедисти, пішоходи матимуть окремі смуги для руху", – повідомив Шмід і додав, вчора відбулася нарада з очільником управління архітектури Львівської міської ради, де обрали один варіант: "У результаті ми отримаємо велику пішохідну площу перед вокзалом. В одному місці буде зосереджено зупинки трамваїв і міських автобусів".

Розробники також розглядають варіант із збереженням місць для паркування міжміських автобусів, до прикладу із сполученням із Трускавцем, Східницею. Крім того, передбачено зупинки таксі.

"Зупинки планують організувати таким чином, щоб таксисти почергово під'їжджали до пасажирів. Тобто, для них буде одна смуга, щоб не було якогось "таксистського амаргедону", – зазначив Шмід.

У проекті передбачена і можливість будівництва підземного паркінгу, але для реалізації цього проекту шукатимуть інвесторів. Міська влада не планує витрачати на це бюджетні гроші.

"Тобто, якщо знайдеться інвестор, який погодиться вкласти гроші у підземний паркінг, тоді його можна буде будувати. У нашому проекті передбачена лише можливість", – зазначив Шмід.

Він додав, що реконструкцію площі планують таким чином, щоб передбачити можливість сполучення вул. Залізничної із перехрестям вул. Кульпарківської та Городоцької.

"Ми вже зараз закладаємо таке планування, щоб площа Двірцева не була, як мішок, з якої лише один виїзд. Зараз плануємо відкрити нову вулицю через територію локомотивно-ремонтних заводів у напрямку Кульпарківської. Попередні переговори із заводом були", – пояснив Шмід.

На думку чиновника, для реконструкції пл. Двірцевої достатньо року, однак зараз з міського бюджету кошти виділені лише на розробку документації.

"Очевидно, якщо зробимо проект цього року, то може бути перегляд бюджету у другому півріччі. Якщо буде перевиконання, то виділять кошти на початок будівництва. За добрих обставин реконструкція може розпочатися цього року і закінчитися наступного, при гірших, якщо коштів не буде вистачати, – розпочнемо роботи наступного року", – повідомив Шмід.

Він зазначив, що поки не розроблена проектно-кошторисна документація, не можна говорити про необхідну суму на реалізацію проекту.

Всі актуальні та свіжі новини Львова читайте на Depo.Львів

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme