У Києві заблокували більше 500 спільнот "синіх китів"

Від батьків і адміністрацій навчальних закладів столиці правоохоронці отримали дев'ять звернень про можливу участь дітей в суїцидальних групах, з них два – знайшли своє підтвердження

У Києві заблокували більше 500 спільнот…

Про це повідомляє Depo.Київ з посиланням на прес-службу столичної поліції.

"Зараз існує кілька помилкових думок, що в ці групи потрапляють тільки діти з неблагополучних сімей. Але насправді, за нашими спостереженнями, як правило, учасниками стають ті діти, які не отримують достатньо уваги від батьків. Тому вони легко "перемикаються" на кураторів груп в соціальних мережах, які є хорошими психологами і виявляють до підлітків інтерес і привертають виконанням певних завдань", – сказала начальник відділу ювенальної превенції управління превентивної діяльності ГУ НП Києва Лариса Зуб.

При цьому слід зазначити і те, що в чотирьох виявлених випадках діти були в кризовому стані, вивести з якого їх допомагали і психологи, і психіатри.

У свою чергу, начальник Київського управління кіберполіції Сергій Кропива розповів, що в цілому за день до кіберполіції надходить близько 70 звернень про зникнення дітей, в 15-20% підтверджується їх участь в інернет-пастках, пише Сегодня.

За його словами, вже заблоковано понад 500 суїцидальних груп і більше 200 акаунтів організаторів і кураторів.
"Зараз працюємо над тим, щоб їх ідентифікувати і притягти до відповідальності", –запевняє він.

Також правоохоронці попереджають, що з'явилися і фейкові "групи смерті". Їх організатори – шахраї і намагаються збагатитися. Спочатку вони діють за аналогічною схемою, як в реальних "групах смерті", а потім дають завдання написати персональні дані батьків, ідентифікацій код і номери банківських карток.

Правоохоронці в черговий раз звертаються до батьків, щоб ті приділяли більше уваги своїм дітям, цікавилися їх справами і колом спілкування.

Нагадаємо, раніше столична поліція затримала адміністраторів "груп смерті", які виявилися медиками.

Нагадаємо, Гра в смерть: Киянам порадили, як вберегти дітей від "синього кита".

Всі новини Києва читайте на Depo.Київ

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme