У Канаді знайшли найдавніші сліди життя на Землі. Можливо з Марса

Поблизу Квебека геологи знайшли сліди мікробів віком до 4,28 млрд років, вік бактерій вказує на те, що життя на Землі зародилося практично відразу після появи планети

Вік бактерій вказує на те, що життя на Землі зародилося на сотні мільйонів років раніше, ніж вважалося до цього, практично відразу після появи планети, передає Depo.ua з посиланням на The Telegraph.

Мікроскопічні бактерії, які були менше, ніж ширина людського волоса, були виявлені в гірських породах у Квебеку, Канада, але вчені вважають, що вони жили в гідротермальних джерелах в океанах, які вкривали ранню планету.

Це відкриття є найсильнішим свідченням ще і того, що подібні організми також могли розвинутися на Марсі, на якому в той час ще були океани і атмосфера, і на нього падали комети, які, ймовірно, принесли паростки життя і на Землю.

Команда вчених з Університетського коледжу Лондона, яка зробила цей висновок, вважає, що пошук подібних скам'янілостей на Червоній планеті є найкращим шансом знайти докази позаземного життя.

"Ранній Марс і рання Земля дуже були схожі, так що ми можемо очікувати знайти ознаки життя на обох планетах в той час", - сказав докторант Метью Додд, провідний автор дослідження, який фінансується також НАСА.

До цього відкриття найдавніші скам'янілості мікробів були виявлені в Західній Австралії і вони датуються 3,4 млрд роками тому. Таким чином, провідні вчені припускали, що життя на Землі, ймовірно, почалася близько 3,7 мільярда років тому.

Нова знахідка вказує на те, що життя могло утворитися вже 4,5 мільярда років тому, рівно через сто мільйонів років після того, як почала формуватися Земля.

A microscopic image of one of the earliest lifeform ever found

The world's oldest fossils prove tiny microorganisms lived up to 4.2 billion years ago

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme