У Харкові екс-керівника АЗС судили за погану роботу

Чоловік допустив службову недбалість, через що підприємству були нанесені збитки

Як передає Depo.Харків, вирок чоловікові 27 лютого ухвалив Жовтневий районний суд м. Харкова.

Суд встановив, що 21 липня 2011 року підсудний був призначений на посаду в.о. начальника АЗС ПАТ "ГОНГ", яка розташована на Комсомольському шосе, та виконував службові обов'язки до 15 листопада 2012 року.

Зокрема, чоловік повинен був керувати персоналом, а також слідкувати за експлуатацією комунікацій і технічних засобів у відповідності з вимогами охорони праці і екологічної безпеки та ніс персональну відповідальність за проведення зливно-наливних робіт, збереження і відпуск нафтопродуктів.

На нього була покладена повна матеріальна відповідальність за збереження довірених йому цінностей.

Відповідно до службової інструкції, чоловік був зобов'язаний проводити оперативний контроль за наявністю нафти і нафтопродуктів у резервуарах шляхом щоденного вимірювання.

Однак у період з 28 листопада 2011 року по 31 жовтня 2012 року чоловік допустив службову недбалість, через яку підприємство понесло матеріальні збитки у розмірі майже 60 тис. грн.

Так, він у зазначений період не проводив контроль за діяльністю АЗС та умовами зберігання нафтопродуктів, допустив при цьому порушення інструкцій та договору про повну матеріальну відповідальність, що призвело до нестачі бензину.

На суді чоловік заявив, що у жовтні 2012 року на АЗС була проведена інвентаризація палива, згідно якої кількість нафтопродуктів не відповідала відомостям, які були зазначені у облікових документах. При проведенні інвентаризації кількість палива встановлювалась за допомогою перемірювання (резервуарами), хоча, коли він приймав обов'язки, вимір палива проводився метроштоком, що свідчить про невідповідність способів.

Таким чином, на АЗС постійно були недостачі нафтопродуктів, що було пов'язано з неправильною організацією роботи АЗС, про що він начебто доповідав керівництву. Також на підприємстві не проводилась дефектоскопія резервуарів, в яких зберігалось паливо, що може свідчити про можливість витоку нафтопродуктів.

Суд же вирішив, що свідчення чоловіка – спроба уникнути покарання.

Його визнали винним у скоєнні злочину за ч.1 ст.367 Кримінального кодексу України та призначили покарання у вигляді обмеження волі строком на два роки з позбавленням права займати організаційно-розпорядчі посади, пов'язані з матеріальною відповідальністю на один рік.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme