Суддя-"консервник" Чаус не хоче розмовляти з молдавською поліцією

Суддя Дніпровського районного суду Києва Микола Чаус, якого затримали у Молдові, відмовився давати свідчення правоохоронцям

Про це сказав голова Антикорупційної прокуратури Молдови Віорел Морарь, повідомляє Depo.ua з посиланням на "Українські Новини".

"Вчора наші правоохоронці намагалися його допитати щодо незаконного перетину кордону, але він відмовився від свідчень", - сказав він.

За словами Мораля, правоохоронці не намагалися допитати його у справі про хабарництво в Україні, не маючи на те повноважень.

Він зазначив, що молдовська сторона ще 1 березня офіційно поінформувала українських колег про затримання Чауса.

Нагадаємо, на початку серпня минулого року НАБУ викрило суддю Миколу Чауса на одержанні неправомірної вигоди в розмірі $ 150 тис. У нього на ділянці знайшли закопану банку з грошима.

1 вересня 2016 року Солом'янський районний суд Києва арештував квартиру та автомобіль Чауса, але відмовився арештувати його земельну ділянку та авто матері.

6 вересня Верховна Рада України надала дозвіл на затримання, а також на арешт і тримання під вартою судді Дніпровського районного суду Києва Миколу Чауса.

Того ж дня голова Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький повідомив, що Чаус уже перебуває в окупованому Криму.

Згодом суддю оголосили у міжнародний розшук.

26 січня Солом'янський суд Києва заочно заарештував суддю Дніпровського суду столиці Миколи Чауса.

Нарешті, вранці 1 березня стало відомо, що Чауса затримали у Молдові. Правоохоронцям він здався сам.

За даними ГПУ, екстрадиція має відбутися швидко.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme