UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Слідами Флінна: Генпрокурор Трампа теж приховав свої контикти з Кисляком

Генеральний прокурор США Джеф Сешнс приховав, що минулого року двічі зустрічався з послом Росії у Вашингтоні Сергієм Кисляком

За інформацією чиновника з Міністерства юстиції, сенатор Джеф Сешнс в минулому році двічі мав бесіди з послом Росії в США, однак не розповів про ці зустрічі, коли його запитали про можливі контакти між членами кампанії президента Трампа та представниками Москви під час слухань щодо його затвердження на посаді генерального прокурора, повідомляє Depo.ua з посиланням на The Washington Post.

Одна із зустрічей була приватною розмовою між Сешнсом і Кисляком, яка відбулася у вересні в офісі сенатора. У зв'язку з цим наводиться оцінка представників розвідки, які відзначили, що в той час був якраз пік російської кібер-кампанії на президентських виборах в США.

Ще одна зустріч відбулася в липні, йдеться в повідомленні. На момент зустрічей з Кисляком Сешнс був старшим членом впливового Комітету у справах збройних сил, а також одним з головних радників з питань зовнішньої політики Трампа, нагадує видання. Він зіграв важливу роль у підтримці Трампа.

Видання зазначає, що замовчана Сешнсом під час слухань інформація про його особисті зустрічі з російським послом можуть викликати нові занепокоєння в американському Конгресі щодо призначення спеціального прокурора з розслідування ролі Росії у президентських виборах минулого року. Категорично проти цього призначення виступає нинішня адміністрація Трампа, крім того керівництво Республіканської партії вважає його недоречним.

Нагадаємо, 9 лютого Сенат більшістю голосів затвердив кандидатуру Джеффа Сешнса на посаді генерального прокурора США.

14 лютого ЗМІ повідомили, що радник президента США Дональда Трампа з національної безпеки Майкл Флінн подав у відставку через скандал, пов'язаний з його контактами з російським послом.

Зокрема, Флінну закидають його телефонні розмови з послом Росії в США Сергієм Кисляком, зокрема, з питань санкцій США проти Росії. Сам Флін у пояснювальному листі визнав, що "через швидкий темп розвитку подій, випадково надав обраному віце-президенту та іншим неповну інформацію про телефонні переговори з російським послом".

В Білому домі пояснили рішення щодо відставки тим, що президент втратив довіру до ключового радника у своїй адміністрації.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme