Що "настріляють" в Південній Кореї наші біатлоністи?

Сьогодні в південнокорейському Пхьончхані стартує сьомий етап Кубка світу з біатлону

Що "настріляють" в Південній Кореї наші…

Не встигли українські біатлоністи відпочити після боротьби на Чемпіонаті світу в Хохфільцені, як знову зібралися у дорогу. Цього разу вони стрілятимуть у Далекому Сході. Саме у Пхьончхані з 2 по 5 березня відбудеться сьомий етап Кубка світу з біатлону сезону 2016-2017. До слова,саме це місто стане столицею Зимових Олімпійських ігор у 2018-у.

Що цікаво, для декого з збірної України південнокорейські траси не стали новинкою. Адже вісім років тому, в 2009 році тут проходив чемпіонат світу. З нинішнього складу збірної України тоді демонструвала свої вміння 30-річна Олена Підгрушна.

Хоч українські біатлоністи прибули до Південної Кореї одними з останніх, бо ж гуляли на ювілеї президента ФБУ , встигли добре потренуватися. Траси, наче, сподобалися. Екс-капітан збірної відзначив, що у Пхьончхані може бути досить вітряна погода, до океану близько 60-ти кілометрів. "Траса там робоча, схожа на Рупольдинг. Є круті підйоми і не по 50 метрів, а затяжні. Виходитиме робоче коло: крутий підйом і, відповідно, повинна бути хороша гірськолижна підготовка - на трасі багато поворотів і віражів", – повідомив В'ячеслав Деркач.

Хто поїхав у Південну Корею

Склад нашої команди на цьому етапі змагань особливо не здивував. Фактично змін після чемпіонату світу український колектив не зазнав. Однак, вперше в сезоні після річної дискваліфікації на Кубку світу виступить Ольга Абрамова. Словом, склад української збірної на сьомий етап Кубка світу з біатлону такий: Юлія Джима, Олена Підгрушна, Анастасія Меркушина, Ірина Варвинець, Валентина Семеренко та Ольга Абрамова представлятимуть нашу країну у дисциплінах серед жінок. Серед представників сильної статі - Сергій Семенов, Артем Прима, Дмитро Підручний, Володимир Семаков та Олександр Жирний.

Як все буде

Стартують змагання зі спринту на 7,5 кілометрів серед жінок о 13.15. Варто відзначити, що різниця у часі між Україною та Південною Кореєю сім годин. У програмі сьомого етапу Кубка світу з біатлону такі гонки: спринт 7,5 км (жінки), спринт на 10 км (чоловіки), гонка переслідування 10 км (жінки), гонка переслідування 12,5 км (чоловіки), естафета 4х6 км (жінки) та естафета 4х7,5 км (чоловіки).

Чи покажуть клас українські біатлоністи?

Нагадаємо, біатлонний сезон триває з 27 листопада минулого року. Українські біатлоністки Олена Підгрушна, Анастасія Меркушина, Юлія Джима та Ірина Варвинець принесли збірній України срібло в жіночій естафеті на чемпіонаті світу з біатлону у Хохфільцені. Звісно ж, очікувалося від наших красунь більше медалей. Та й хлопці не вразили - біатлоніст Сергій Семенов став 5-им в індивідуальній гонці на чемпіонаті світу.

Та попри те, що чоловіки також не потішили своїх вболівальників "золотом", старший тренер чоловічої команди стверджує, що задоволений результатами. "Сезон був дуже хорошим. Думаю, що наші вболівальники і Федерація бачать, що хлопці зробили крок вперед. Залишився осад після чемпіонату світу. Ми були близькі до великого успіху в індивідуальній гонці. Серце ще болить з цього приводу, але треба готуватися далі, думати про олімпійський сезоні. У нас вже є схема підготовки, багато ми використовуємо знову, але, звичайно, будуть корективи", - попередив Юрай Санітра.

Тренери підготували команду, учасники натхненно тренуються, головне, щоб південнокорейська погода не "підкачала". Адже вже весна і якщо вдень сонце буде пригрівати, то траса може перетворюватися в кашу і, можливо, для одних вона буде більш м'якою, а для інших - більш жорсткою. Тож тренерам треба ще й підбирати кого з спортсменів коли випускати.

Однозначно буде цікаво. А от чи результативно для нашої збірної, побачимо. Хоча б одну медаль жіноча команда має привезти. Чимало любителів цього спорту сподіваються на суперклас від Олени Підгрушної. Її, до речі, нещодавно визнали найкращою спортсменкою лютого в Україні. Таке звання дівчина отримала вже всьоме. Та й від Ольги Абрамової можна чекати сюрпризу, адже спортсменці захочеться відбілити репутацію після річної дискваліфікації.

Що ж до чоловічого складу, то сподіваємося, що лідер українського біатлону Сергій Семенов спроможеться хоч на одну медаль. Словом, хочеться вірити, що на рідну землю українська збірна привезе хоча б дві медалі - від чоловіків та жінок.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Сектор

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme