UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Причини вибуху на шахті "Степова" встановить комісія, - Синютка

14 перебувають із різними ступенями опіків перебувають у лікарні

Причини та винних у вибуху на шахті "Степова", що у селі Глухів Сокальського району, встановить спеціальна комісія. Про це голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка заявив, перебуваючи на місці трагедії у Сокальському районі, пише Depo.Львів.

"За попередніми висновками, на шахті відбувся спалах метану. Проте, що стало безпосередньою причиною вибуху, а також винних осіб, які будуть притягнуті до відповідальності, встановить комісія. Вона і надасть кінцеві висновки", - зазначив голова ОДА.

За його словами, 8 гірників загинули, ще 14 перебувають із різними ступенями опіків у лікарні. "Ми можемо стверджувати про 8 летальних випадків. Наймолодшому із загиблих було 19 років, а найстаршому – 42. Серед них – начальник дільниці, гірничий майстер та 6 шахтарів, - зазначив Олег Синютка. - Ще 14 шахтарів перебувають в опіковому відділенні Червоноградської лікарні. Їх загальний стан середньої важкості. За необхідності ми готові забезпечити гірникам лікування від опіків закордоном".

Очільник Львівщини наголосив, що на шахті "Степова" здійснювались роботи із відкриття нової лави для збільшення обсягів видобутку. З його слів, усі шахтарі вже підняті на поверхню, руйнувань в середині шахти не виявлено. На момент вибуху у шахті було понад 100 гірників.

Нагадаємо, сьогодні на шахті в селі Глухів Львівської області пролунав вибух, внаслідок якого, за останніми даними, загинули вісім гірників, ще шість отримали поранення.

Президент України Петро Порошенко взяв ситуацію під свій контроль і розпорядився створити координаційний штаб. Також президент оголосив всеукраїнську жалобу за загиблими гірниками і доручив Кабміну перевірити всі українські шахти.

ГПУ відкрила кримінальну справу за фактом вибуху.

Попередньою причиною вибуху на шахті називають накопичення газу у горизонтальному тунелі.

Всі актуальні та свіжі новини Львова читайте на Depo.Львів

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme