UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Представник США в ОБСЄ заявила, Росія і бойовики перекидають важке озброєння до лінії розмежування

Росія і підтримувані нею бойовики на Донбасі зміцнюють позиції на лінії зіткнення, в тому числі за рахунок важкої зброї, яка раніше перебувала на зберіганні в сусідніх районах

Про це заявила в четвер під час засідання Постійної ради ОБСЄ у Відні тимчасово повірена у справах США при ОБСЄ Кейт Бернс, повідомляє Depo.Донбас із посиланням на Укрінформ.

"Росія весь час намагається переконати Постійну раду, що не несе ніякої відповідальності за конфлікт на Донбасі, незважаючи на наявність беззаперечних доказів про протилежне", - зазначила представник США. За її словами, протягом уже 2 тижнів об'єднані російсько-терористичні сили будують укріплення на лінії зіткнення.

"За останні дні спостерігачі СММ зафіксували 75 випадків, коли зброя була виведена з місць зберігання і дислокації бойовиків в утримуваному сепаратистами Луганську", - заявила Бернс. У зв'язку з цим вона також назвала "невипадковим" те, що доступ спостерігачів ОБСЄ обмежується проросійськими силами в тих районах, де раніше було виявлено зброю, зокрема в районі Калинове.

"Мінські домовленості були розроблені не тільки для того, щоб покласти край конфлікту, а й для відновлення контролю українським урядом над своєю суверенною територією на Донбасі", - зазначила Бернс. Вона вкотре засудила рішення російського уряду визнати так звані "паспорти "Л-ДНР" для перетину кордону між Україною і Російською Федерацією.

"Наші санкції через агресію Росії проти України залишаються чинними. Ще раз підкреслюємо, що санкції, пов'язані з російською окупацією Криму, триватимуть, поки Росія не поверне повний контроль над півостровом Україні", - заявила американський дипломат.

Представник США закликала Росію дотримуватися Гельсінського Заключного акту, в якому всі держави учасники визнали, що кордони один одного є недоторканними і зобов'язалися поважати суверенітет і територіальну цілісність кожної держави-учасниці.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme