Пентагон заявив про успішну операцію проти аль-Каїди в Ємені

Американські війська провели в четвер успішну операцію одразу в трьох провінціях Ємену проти організації аль-Каїда на Аравійському півострові

Про це завив речник міністерства оборони США капітан Джефф Девіс, передає Depo.ua з посиланням на "Укрінформ".

"Збройні сили США вночі 2 березня провели серію точних ударів у Ємені по угрупованню аль-Каїда на Аравійському півострові (АКАП)", - заявив представник Пентагону.

При цьому повідомляється, що загалом було нанесено понад 20 ударів по дислокаціях бойовиків АКАП, бойових позиціях, важкому озброєнню, обладнанню та інфраструктурі терористів у єменських провінціях Абьян, Аль-Байда і Шабва.

Операція американських сил проводилась "у партнерстві з урядом Ємену" та була узгоджена з президентом Хаді. Удари зменшать здатність АКАП координувати зовнішні терористичні атаки та обмежать їхню здатність використовувати захоплену територію Ємену в якості безпечного місця для планування терактів, зазначив у заяві Девіс.

"АКАП використовує непідконтрольні уряду території в Ємені для планування, здійснення та проведення пропагандистської діяльності щодо терористичних атак проти Сполучених Штатів і наших союзників. Збройні сили США продовжуватимуть взаємодіяти з урядом Ємену для поразки АКАП та унеможливлення дій цієї організації в Ємені", - підкреслили в оборонному відомстві Сполучених Штатів.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme