На Росії сказали, скільки справ "зшили" проти військових ЗСУ

Слідчий комітет Росії порушив уже понад 100 кримінальних справ проти українських військових про "міжнародні злочини" на Сході України

Про це заявив керівник Слідчого комітету Росії Олександр Бастрикін на розширеній колегії СК, передає Depo.Донбас з посиланням на ТАСС.

"З 2014 року порушено 102 кримінальних справи, за якими притягаються до кримінальної відповідальності 90 осіб. В основному це військовослужбовці української армії, починаючи з міністра оборони й завершуючи командирами окремих підрозділів, частин, з'єднань, які безпосередньо чинять тяжкі міжнародні злочини", – сказав він.

За словами Бастрикіна, СК РФ проводить розслідування й збирає докази для того, "щоб винні особи понесли справедливу й заслужену відплату".

"Ми переконані, що рано чи пізно така відповідальність має настати", – заявив він.

Нагадаємо, 24 серпня 2016 року Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу щодо міністра оборони Степана Полторака, начальника Генштабу ЗСУ Віктора Муженка, екс-командира Сухопутних військ ЗСУ Анатолія Пушнякова, чинного командира Сухопутних військ Сергія Попка та командувача Нацгвардії Юрія Аллерова. На Росії їм інкримінують застосування заборонених засобів і методів ведення війни. Зокрема, українську сторону звинувачують у порушенні мінських угод.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme