UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

На Росії чоловік відмовився платити аліменти, посилаючись на церковну заборону V століття

Житель Санкт-Петербургу накопичив великий борг по аліментах дочки, відмовляючись платити через заборону, озвученого в V столітті Карфагенським собором

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на "Фонтанку".

За його словами, як християнин він не може давати гроші людині, що не належить до лона церкви (його дочка – нехрещена). Аліменти чоловік назвав "фінансовою допомогою єретиків" і попросив Путіна захистити його від "колекторів в погонах".

Олексій Дятлов став батьком у 2004 році, але замість виховання дочки приєднався до релігійної організації "Російська катакомбна церква істинних православних християн", ставши її священнослужителем.

Тоді мати дитини подала на аліменти. Але чоловік не став їх виплачувати, заявивши на суді що "як православна людина проти будь-яких виплат особі, що не належить лона православної церкви".

Тоді Дятлову призначили 40 годин виконавчих робіт, проте він на них не з'явився. Аліменти петербуржець теж не платив. Накопичивши за 12 років борг більше 666 тис. рублів, чоловік звернувся з чолобитною до президента, пояснивши свою православну позицію і попросивши захистити від тиску приставів.

У своєму листі Дятлов зазначив, що правила, заявлені Карфагенським собором в V столітті, "увійшли до всіх канонічних збірників православної церкви". Діють вони й донині.

Правило 31, на яке посилається Дятлов, говорить, що "всім членам кліру заборонено поступатися чим-небудь зі свого майна неправославних християн, хоча б вони були і їхні родичі".

Свій лист до Путіна петербуржець закінчив проханням захистити його від "цих колекторів в погонах" і вислати на історичну батьківщину - Україну. Свій лист чоловік підписав як Алексій, архієпископ Російської істинно-православної церкви.

Нагадаємо, що на Росії чоловік виплатив борг по аліментах в районному відділі судових приставів чотирма мішками монет номіналом 1, 2, 5 і 10 рублів.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme