На Олімпійських іграх у Японії будуть унісекс-туалети

На Олімпійських та Паралімпійських іграх у Токіо встановлять універсальні туалети, якими зможуть користуватися представники будь-якої статі

Таке рішення прийняв міський уряд, пише Mashable, передає Depo.ua.

Планують, що у 11 місцях Токіо щонайменше один туалет з семи буде унісекс, для того щоб ним могли скористатися трансгендери або люди, які не зараховують себе до представників жодної статі.

При цьому нові туалети будуть досить великими – для двох осіб, у разі якщо одна людина буде потребувати допомоги.

"Поряд із зусиллями щодо збільшення числа громадських туалетів, також можна підвищити обізнаність людей про те, що ті, хто не схожий на типового чоловіка або жінку можуть використовувати будь-який туалет", – вважає Maкі Муракамі, глава місцевого осередку ЛГБТ.

Крім гендерного питання, такий хід дозволить вирішити ще одну проблему: збільшити кількість кабінок для людей з додатковими потребами.

Японія є однією з найбільш трансгендерно дружніх країн у регіоні.

У 2015 році тамтешнє Міністерство освіти наказало місцевим шкільним радам дозволити учням-трансгендерам відвідувати школу у одязі (формі), який їм до вподоби.

Також студентам-трансгендерам дозволили використовувати ті ванні кімнати, які вони забажають.

Проте, дискримінація у Японії все ж поширена. Половина опитаних транссексуалів кажуть, що вони отримували "підозрілі погляди" від інших. Один з п'яти транссексуалів повідомив, що обмежує себе у певних вчинках та діях.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme