UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

На Миколаївщині зламався останній габаритно-ваговий комплекс

Планують встановити п'ять нових ГВК, проте наразі не вистачає робітників

На Миколаївщині зламався останній габари…

На Миколаївщині залишився лише один габаритно-ваговий комплекс, але і той вже не працює. Про це на робочій нараді вчора, 1 березня, розповів керівник "Укртрансбезпеки" у Миколаївській області Сергій Кривошапко, повідомляє Depo.Миколаїв.

Так, за його словами,в планах передбачається встановлення п'яти вагових комплексів на під'їзді до Миколаєва. Однак і для цього поки немає грошей і робочого штату. Також він повідомив, що ГВК, який стоїть на трасі "Ульянівка - Миколаїв" дає похибку в 2-3 тонни:

"Я звернувся до органів поліції та облавтодору. Вони всі є працівниками ГВК і можуть зупиняти автомобілі. З цими поганими вагами за минулий рік було накладено 72 тисяч євро штрафу. Я неодноразово звертався до голів райдержадміністрацій і мерів щодо будівництва майданчиків...поки результат "маємо те, що маємо", - сказав Кривошапко.

Також Кривошапко відзначив, що кожен ваговий комплекс коштує близько 30 тисяч доларів. Голова Миколаївської облдержадміністрації Олексій Савченко, поцікавився у представників районів, чи можуть вони дозволити собі за кошти місцевих бюджетів купити ГВК.

Так, мер Вознесенська Віталій Луков зазначив, що така сума прийнятна для бюджету міста. Також він запропонував ідею використовувати ваги, які знаходяться в кар'єрах, з яких "Укртрансбезпека" може брати інформацію. Однак ідея не надто сподобалася голові ОДА Олексію Саіченко, за його словами, ГВК є в кожному порту, але "Укртрансбезпеку" не всі туди пустять:

"Навіть є порти, вагові комплекси, які сьогодні посередньо належать народним депутатам. Але у мене є інформація, що вони не пускають туди службу, тому потрібно проводити якісь заходи, щоб потрапити на ті вагові комплекси. А якщо ми купимо ці ваги, ми уникаємо цього", - зазначив губернатор.

Заступник голови ОДА В'ячеслав Бонь акцентував, що спочатку необхідно набрати необхідний персонал, а потім вже говорити про купівлю габаритно-вагових комплексів.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Миколаїв

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme