UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

На Миколаївщині затримали кібер-злодія, якого здали конкуренти

До поліцій звернулися представники ліцензованих фірм-провайдерів та розповіли про "небажане" втручання в роботу мереж інтернет

На Миколаївщині затримали кібер-злодія,…

На Миколаївщині кіберполіцейські "прикрила" нелегального інтернет-провайдера. Зловмисник, не отримавши передбаченого законом дозволу, надавав доступ до інтернету близько 500 мешканцям Першотравенського району. Правопорушнику повідомлено про підозру, вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу. Про це Depo.Миколаїв повідомили у поліції.

До відділу протидії кіберзлочинам у Миколаївській області звернулись представники ліцензованих фірм-провайдерів, розташованих у Першотравенську, із заявами про те, що зафіксовано несанкціоноване втручання у телекомунікаційну роботу їхніх мереж інтернет, що призвело до блокування інформації та порушенню встановленого порядку її поширення.

Фахівці, що здійснюють технічний радіоконтроль за радіочастотами, за допомогою спеціальної техніки визначили точку нелегальної роздачі сигналу, а кіберполіцейські встановили зловмисника. 34-річний місцевий мешканець, який раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності за скоєння аналогічного злочину і отримав рік умовного покарання у 2015 році, не маючи будь яких дозвільних документів та навіть не зареєструвавшись, як підприємець, орендував квартиру у Першотравенську та оформив на її адресу 13 підключень до інтернет-мережі одного з українських телекомунікаційних операторів на підставних осіб.

Для здійснення своєї протиправної діяльності винахідливий громадянин обладнав приміщення необхідним оснащенням та за допомогою широкосмугових антен-передавачів й ретрансляторів підсилювачів надавав доступ до мережі через широкосмугову радіомережу близько 500 мешканцям Першотравенську та всього району.

Отримавши дозвіл суду на проведення обшуку, миколаївські кіберполіцейські провели ряд обшуків та вилучили 27 антен для передачі широкосмугового радіосигналу, комп'ютерну техніку, обладнання для підключення до мережі Інтернет, сервер, з якого здійснювалось управління зазначеною роботою та чорнову бухгалтерію, що підтверджувало причетність чоловіка до вчинення зазначених злочинних дій.

Досудове розслідування по кримінальному провадженню, розпочатому за ознаками ч.1 ст.361 КК України "Несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку", триває. Санкція статті передбачає покарання від штрафу до позбавлення волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до двох років або без такого.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Миколаїв

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme