UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

На Миколаївщині почнуть видобуток уранових руд

"Атомні енергетичні системи України" виграло суди у Держгеонадр і тепер має право на розробку родовищ у Дніпропетровській та Миколаївській областях

На Миколаївщині почнуть видобуток уранов…

ТОВ "Атомні енергетичні системи України", що розташоване в селі Миколаївка на Миколаївщині отримало спеціальні дозволи на геологічне вивчення та дослідно-промислову розробку чотирьох родовищ уранових руд в Україні. Таку інформацію оприлюднила Державна служба геології та надр, яка видала дозволу на підставі рішень судів, повідомляє Depo.Миколаїв з посиланням на delo.ua.

"Атомні енергетичні системи України" отримали доступ до розробки Сафонівського ділянки, Михайлівської площі (обидві в Николаевксой обл), Сурський площі, Новогуровского ділянки (у Дніпропетровській обл.). Ліцензії видані терміном на п'ять років на підставі рішень судів, без проведення аукціонів.

Як випливає з тексту наказу, "Атомні енергетичні системи України" виграли суди у Держгеонадр. Компанія отримала схвалення на розробку родовищ у Дніпропетровській та Миколаївській областях.

В 2010 році екс-заступник міністра палива та енергетики України Наталія Шумкова зазначала, що крім розроблюваних ДП "Східгзк" уранових родовищ, найбільш перспективними урановими родовищами є Северинское, Сафонівське і Квітневе. Інтерес до розробки Сафонівського родовища в 2014 році виявляла французька Areva. Також повідомляється, що статутний капітал АЭСУ 25 тис. грн, зареєстровано в серпні 2015 року. На сьогодні власником 100% суспільства є "Ю-ТЕК Енерджі" (США).

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Миколаїв

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme