UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

На межі з Херсонщиною активізувалася повітряна розвідка російських окупантів

Два вертольоти і два катери на повітряній подушці, а також висування на позиції військової техніки ЗС РФ "засікли" сьогодні, 2 березня, українські прикордонники на межі з окупованим Кримом

Про це на брифінгу в Укрінформі повідомив речник Державної прикордонної служби України Олег Слободян, передає портал Depo.Запоріжжя.

Обстановку адмінмежі з тимчасово окупованим Кримом речник Держприкордонслужби назвав напруженою.

"Впродовж останніх днів ми спостерігаємо активізацію ведення повітряної розвідки авіацією РФ на тимчасово окупованому півострові", - зазначив Слободян.

Речник наголосив, що 28 лютого та 1 березня, російські війська знову відновили використання аеростата "Рись". Уздовж адмінмежі були зафіксовані моніторингові польоти вертольотів Мі-8 у 4 випадках та активні пересування катерів берегової охорони по акваторії Чорного моря.

Нині у рамках анонсованих Росією військових навчань відмічено практичні дії деяких підрозділів ЗС РФ, які безпосередньо виконують функції прикриття північних районів ТОТ АР Крим.

Крім того, Олег Слободян додав, що сьогодні, 2 березня, було виявлено поблизу міста Армянськ, що находиться лише в кількох кілометрах від адмінмежі, проліт вертольотів, зафіксовано роботу двох катерів на повітряній подушці та висування на позиції військової техніки ЗС РФ.

Також Слободян розповів, що за наявною інформацією 3 березня планується проведення практичних стрибків військовослужбовців РФ в районі міста Джанкой.

Всі новини Херсону читайте на Depo.Херсон

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme