На Херсонщині відбувається "радіодуель" між Україною та російськими окупантами в Криму

На адмінкордоні з Кримом відбувається "дуель" між радіостанціями, які ведуть мовлення з території материкової України, і радіостанціями анексованого півострова

Про це в коментарі Крим.Реалії сказав член Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Сергій Косинський, передає портал Depo.Запоріжжя.

"На адмінкордоні в нас відбувається "радіодуель". І вона проходить за правилами, які ми встановлюємо. За їхніми (російської влади Криму – ред.) ініціативами видно, що вони не мають ресурсів. І все, що вони можуть, – це встановити передавачі", – сказав член Нацради.

Також він додав, що нині Україна збільшує вежу в Чаплинці. Це дозволить ще поширити мовлення на територію Криму.

"Ми мовимо на Крим на більшу територію, ніж вони можуть вести мовлення на Херсонську область, тому що у нас більш потужні передавачі і на адмінкордоні стоїть вежа. Протягом цього року питання щодо мовлення окупантів на Херсонщину ми намагатимемося вирішити. Це нам допоможе зробити Закон "Про особливий режим мовлення", – прокоментував Костинський.

Раніше портал Depo.Запоріжжя повідомляв, що український сигнал з Чонгарської вежі "добиватиме" до околиць Сімферополя. Нагадаємо, передавальну вежу на Херсонщині добудували наприкінці минулого року. З лютого почалося мовлення на тимчасово окупований Крим.

Всі новини Херсону читайте на Depo.Херсон

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme