На Харківщині засудили чоловіка за контрабанду військового приладу

Прилад виявили лише в Латвії

Як передає Depo.Харків, вирок чоловікові 23 лютого ухвалив Московський районний суд м. Харкова. Засуджений – уродженець Чернігова.

Суд встановив, що 14 травня 2016 року, маючи намір перемістити в Угорщину товар військового призначення, міжнародна передача якого підлягає державному експортному контролю, чоловік в одному з інтернет-клубів Харкова замовив через всесвітню мережу прилад "УСБ-1-2А". Його він планував продати іноземцю.

16 серпня порушник прибув на відділення "Укрпошти" на проспекті Перемоги та здійснив міжнародне поштове відправлення. Пристрій в документах він вказав як "індикатор".

28 серпня прилад виявили в аеропорту м. Рига (Латвія).

Відповідно до листа Міністерства оборони України, прилад "УСБ-1-2А" є лічильником залишку патронів, призначений для визначення кількості залишку патронів та сигналізації готовності зброї до стрільби, встановлюється на військові вертольоти типу Мі-8МТ (МТВ), Мі-24.

У зв'язку з цим своїми діями чоловік скоїв злочин, передбачений ч. 1 ст. 333 Кримінального кодексу України.

23 лютого 2017 року між прокурором та обвинуваченим була укладена угода про визнання винуватості та узгоджене покарання у вигляді штрафу у розмірі 100 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, тобто 1700 гривень.

Суд угоду затвердив та призначив узгоджене покарання.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme