Меморандум з МВФ не підписаний, - міністр фінансів

В уряді спростували інформацію про підписання меморандуму з МВФ, але обійцяють, що це станеться сьогодні-завтра

Про це в міністр фінансів Олександр Данилюк розповів в інтерв'ю ZN.UA, передає Depo.ua.

"Я думаю, що все (підписання, - ред.) вирішиться в найближчі дні - сьогодні-завтра. І сподіваюся, що довше це питання не затягнеться. Але на даний момент не підписаний меморандум, була дезінформація, але це не критично, так як помилилася поважне інформаційне агентство (Reuters - ред.) лише на пару днів", - заявив міністр.

Також голова Мінфіну відзначив, що відсутність України в порядку для МВФ не ознака того, що питання про транш заморожено або відкладено.

"Що стосується відсутності у порядку денному українського питання і хронічних "ахів" з цього приводу, то тут важливо розуміти процедури, за якими все працює. Спочатку відбувається підписання меморандуму, протягом мінімум двох тижнів відбувається засідання Ради директорів. Графік складається, по суті, на два тижні. І природно, якщо меморандум ще не підписаний, то й дати засідання по Україні у графіку немає", - розповів Данилюк.

Міністр фінансів нагадав, що як правило, транш надходить в Україну після засідання Ради директорів, протягом декількох днів. А вся сума траншу, як і попередніх, буде спрямована в золотовалютні резерви Національного банку.

Нагадаємо, що 1 березня деякі ЗМІ повідомили про підписання Україною оновленого Меморандуму про співпрацю з МВФ. Однак в НБУ спростували цю інформацію.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme