UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Львівські активісти продовжують боротьбу з "Яндекс. Таксі"

Активісти звернулись у СБУ

Керівництво служби "Яндекс. Таксі" проігнорувало вимогу активістів зі Львова не працювати на території області: автомобілі служби їздять, однак без маркування. Про це розповів Андрій Романчак, пише Depo.Львів з посиланням на Леополіс.

Він зазначив, що після того, як у Львові висунули ультиматум російській службі, автомобілі "Яндекс. Таксі" надалі працюють, але зняли маркування.

Активіст наголосив, що ініціатори припинення роботи російського таксі продовжуватимуть відстоювати свою позицію і діятимуть відповідно до чинного законодавства. Зокрема, вони звернуться до органів місцевого самоврядування, а також правоохоронців із проханням перевірити роботу "Яндекс. Таксі".

"Ми вже звернулися до Служби безпеки, адже всі пам'ятають прохання цього органу не користуватися російськими соціальними мережами та браузерами. Російський браузер "Яндекс" дозволяє відстежувати місце перебування людини за номером телефону. Уявіть, яку небезпеку це становить для людей, які були на Сході (бійці, волонтери), якщо ворожі спецслужби мають їхні номери телефонів і зможуть відслідковувати їхній рух", – сказав Андрій Романчак.

"Чекаємо також відповіді від "Укртрансбезпеки" щодо роботи "Яндекс. Таксі", щодо наявності всіх дозволів. Ми розуміємо, що система перевезення пасажирів у нас далека від ідеальної, багато перевізників, зокрема таксистів, працюють без дозволів. Однак ультиматум "Яндекс. Таксі" – це питання не бізнесу, а принципу. Тому ми боротимемося до кінця", – додав він.

Нагадаємо, у суботу у Львові відбулась акція таксистів спільно з активістами проти сервісу "Яндекс.Таксі".

Всі актуальні та свіжі новини Львова читайте на Depo.Львів

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme