UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Клімкін і Габріель обговорювали способи зміцнення місії ОБСЄ на Донбасі

Міністри закордонних справ України Павло Клімкін та Німеччини Зігмар Габріель обговорили способи підвищення ефективності роботи спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки та співпраці на Донбасі

Про це Клімкін повідомив у ході спільного брифінгу, передає Depo.Донбас.

"Ми зараз працюємо над тим, яким чином зміцнити нашу спеціальну моніторингову місію ОБСЄ, яким чином все-таки досягти реального припинення вогню, а головне - ефективного контролю з боку СММ, причому цілодобового контролю не тільки над лінією дотику, а й над усією територією Донбасу, зокрема над неконтрольованою ділянкою українсько-російського кордону", - сказав Клімкін.

Відповідаючи на питання щодо можливих компромісів стосовно досягнення мирного врегулювання ситуації на сході України, міністр підкреслив, що для цього достатньо виконання Мінських домовленостей.

"Нам насправді не потрібні ніякі компроміси, нам потрібно виконати Мінські домовленості. Необхідно, врешті-решт, зупинити навмисну ​​стрілянину, дозволити ОБСЄ цілодобово й ефективно контролювати всю територію Донбасу і неконтрольовану ділянку українсько-російського кордону, і на цій основі повернути людям хоча б мінімальне відчуття повернення до життя, на яке вони заслуговують", - зазначив Клімкін.

Лише після цього, за його словами, за відсутності російських військ і поставок озброєння, можна буде почати роботу з організації проведення виборів.

При цьому міністр вважає, що Росія зацікавлена ​​у використанні Донбасу для дестабілізації ситуації в усій Україні.

Як повідомлялось раніше, Україна і Німеччина обговорили майбутні кроки щодо примушення Росії до миру.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme