Карта АТО на 2 березня: Бойовії дії тривають в Авдіївці цілодобово

За минулу добу бойовики здійснили 118 обстрілів позицій сил АТО

Карта АТО на 2 березня: Бойовії дії трив…

Про це заявив речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник Андрій Лисенко на брифінгу, передає Depo.ua

Вчора обстановка в районі проведення АТО погіршилася. Противник підтягнув до лінії фронту велику партію важкого озброєння, зокрема 152-мм артилерію, та увів її в дію. По всьому фронту тривають потужні обстріли з боку окупантів, українські війська активно ведуть вогонь у відповідь. В Авдіївці, як і раніше, складна гуманітарна обстановка.

Луганський напрямок

Станично-Луганський район

В с. Малинове, що на півдорозі зі Станиці Луганської в Щастя, відбувся ворожий обстріл, який тривав понад 1 годину. З протилежного боку Сіверського Донця бойовики відкривали вогонь з гармати та мінометів. Дещо пізніше на цих же рубежах, а також в самому райцентрі відбулися ворожі провокації із застосуванням стрілецької зброї.

Новоайдарський район

Головною "гарячою точкою" вчора було Кримське, де окупанти випустили 20 122-мм артснарядів. Це було одразу після світанку.

Дещо пізніше ворог обстріляв наші позиції з БМП. В Оріховому, що на Бахмутській трасі, відбувся мінометний обстріл з боку НЗФ.

Попаснянський район

Практично по всьому фронту від Катеринівки до Троїцького противник застосовував танки, гармати та міномети. Вогонь вівся з боку окупованого Первомайська та прилеглих сіл. Зазначимо, що попри велику кількість обстрілів, більшість з них були нетривалими – до 30 хвилин.

За минулу добу на Луганському напрямку відбулося 20 обстрілів з боку бойовиків, зокрема 9 – з важкого озброєння.

Донецький напрямок

Світлодарська дуга

В першій половині дня на цих рубежах противник не застосовував важке озброєння, зосередившись на веденні вогню з кулеметів. Проте під час вечірніх сутінків почалися потужні мінометні обстріли. які тривали не менше 6 годин. При цьому окупанти випустили понад 100 мін. Противник обстрілював одночасно кілька наших опорних пунктів, щоб спробувати внести дезорганізацію в управління нашою обороною. Ця тактика не принесла бойовикам успіху.

Горлівський периметр

Бойові дії вчора велися у двох місцях – це Зайцеве та Новоселівка Друга.

На цих рубежах сталося близько 10 ворожих обстрілів, зокрема 2 мінометних. Вони були досить потужними, і відбулися вже після заходу сонця.

Район Авдіївки

На цих рубежах бойові дії знову перейшли майже в цілодобовий режим. Противник веде вогонь з двох основних напрямків – східного (Ясинувата) та південного (Спартак). При цьому окупанти масово застосовують міномети, гармати й танки. Кількість випущених боєприпасів іде на сотні.

На сусідніх позиціях ЗСУ (район Кам'янки та позиція "Шахта Бутівка") теж сталося кілька ворожих провокацій, але загалом обстановка там значно спокійніша.

З огляду на критичну ситуацію з водопостачанням в місті, підрозділ мінерів та вибухотехніків ДСНС України разом із представниками СЦКК, вийшов на огляд та розмінування території Донецької фільтрувальної станції. У випадку дотримання домовленості про режим тиші з боку НЗФ, водопостачання можна поновити після серйозного ремонту, на який потрібно 2-3 дні.

Район Донецького аеропорту

Тут відбулося лише 2 ворожих обстріли – в районі Невельського та Пісків.

За минулу добу на Донецькому напрямку відбулось 46 обстрілів з боку бойовиків, зокрема 21 – з важкого озброєння.

Маріупольський напрямок

Мар'їнський район

Після 17 години противник почав потужний мінометний обстріл Красногорівки. Перші кілька годин стрільба велася з мінометів. Випустивши близько сотні мін, ворог залучив додаткові сили – ще мінімум 1 мінометну батарею, танки і гармати. Стрільба велася з трьох різних місць – сел. Старомихайлівка та 2 майданчиків у Донецьку. Поранено одну жінку, її доставлено до лікарні Курахового.

У сусідній Мар'їнці відбувся ворожий обстріл із застосуванням бронетехніки. Також під ворожий приціл потрапив КПВВ "Мар'їнка".

Ділянка фронту Парасковіївка – Чермалик

Вчора також було неспокійно. Зокрема, окупанти активізувалися поблизу Богданівки, де восени відбулося розведення сил і засобів сторін. При цьому ворог застосовував міномети. Також 2 мінометних обстріли з боку противника сталося у Чермалику, і 2 провокації із застосуванням стрілецької зброї.

Ділянка фронту Павлопіль – Широкине

На ці рубежі припадає понад 70% ворожих обстрілів на Маріупольському напрямку. Окупанти масово застосовують міномети, 122-мм гармати і міномети. У Водяному відбулося 12 збройних інцидентів, у Гнутовому та Широкиному – по 7. Як і під Авдіївкою, на цьому 20-км відрізку лінії зіткнення кількість випущених мін та снарядів іде на сотні. Українські війська активно ведуть вогонь у відповідь.

За минулу добу на Маріупольському напрямку відбулось 52 обстрілів з боку бойовиків, зокрема 17 – з важкого озброєння.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme