ГПУ нарешті дозволили побачити відеозаписи з Ради часів Євромайдану

Печерський райсуд Києва надав Генпрокуратурі України доступ до камер спостереження на будівлі Верховної Ради

Про це йдеться в ухвалі суду від 23 лютого, повідомляє Depo.ua з посиланням на "Українську правду".

Прокурори просили ці записи в рамках досудового розслідування у кримінальному провадженні про перевищення повноважень працівниками правоохоронних органів в листопада 2013 - лютому 2014 року, що призвело до масових жертв серед активістів Євромайдану.

У кримінальному провадженні досліджуються обставини умисних вбивств активістів і завдання тілесних ушкоджень і побоїв громадянам в Києві в зазначений період.

Під час досудового розслідування вживаються заходи, спрямовані на встановлення і отримання записів з камер відеоспостереження, розташованих на будівлях та інших спорудах Майдану Незалежності, Михайлівській площі та Європейської площі, вулиць Хрещатик, Інститутській, Грушевського, Архітектора Городецького, Шовковичній, Липській, Садовій.

За даними "Українських новин", суд надав слідчим доступ до камер зовнішнього відеоспостереження Ради, до пристроїв, на які здійснюється запис зображення з зазначених камер, до технічного обладнання та програмного забезпечення, за допомогою якого здійснюється управління зазначеними камерами.

Також прокурорам дозволено доступ до апаратного та програмного забезпечення, за допомогою якого можливо встановити місцезнаходження, найменування, типи і види серверів, а також канали зв'язку, IP-адреси, за якими транспортуються дані до серверів з кожної камери спостереження.

Слідчі побачать і документи, якими визначено осіб, відповідальних за систему відеоспостереження, до журналів обліку вхідної та вихідної документації апарату парламенту за період з 30 листопада 2013 року по даний час.

Нагадаємо, що Генеральна прокуратура розслідує сотні кримінальних проваджень, пов'язаних із злочинами проти учасників Революції Гідності.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme