UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Демократи вимагають від ФБР розібратися із генпрокурором, який приховав зустрічі із послом Росії

Демократи з юридичного комітету палати представників конгресу США просять ФБР почати кримінальне розслідування за заявами генпрокурора Джеффа Сешнса, які він зробив перед Конгресом

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на Reuters.

Раніше в газеті Washington Post з'явилася інформація про те, що Сешнс в минулому році двічі розмовляв з послом РФ Сергієм Кисляком. Сешнс в той час був сенатором США і підтримував передвиборну кампанію Дональда Трампа, згодом обраного президентом. При цьому Сешнс не повідомив про ці розмови, відповідаючи на відповідне запитання в ході слухань у січні в Сенаті з розгляду його кандидатури на пост глави Мін'юсту.

На цій підставі лідери демократів в палаті представників і в сенаті Ненсі Пелосі і Чак Шуммер зажадали відставки генпрокурора. Сам Сешнс заявив, що не обговорював з російськими представниками теми виборів.

"Ми попросимо ФБР і офіс прокурора США в Вашингтоні негайно розпочати кримінальне розслідування за цими заявами, які імовірно можуть мати відношення до безлічі кримінальних законів", - наводить агентство витримки з листа демократів.

Нагадаємо, сьогодні, 2 березня, стало відомо про те, що Джефф Сешнс приховав факти зустрічей із послом Росії в США.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme