Чеські правоохоронці провели треніг з "погашення" конфліктів у масах для хмельницьких колег

У Хмельницькому на базі обласного управління поліції пройшов міжнародний тренінг "Поліція діалогу"

Чеські правоохоронці провели треніг з "п…

У Хмельницькому пройшов чотириденний тренінг під назвою "Поліція діалогу", передає Depo.Хмельницький.

Як інформує прес-служба ГУ НП в області, працівники поліції з п'яти областей навчалися вести перемовини з учасниками масових заходів з метою попередження порушення ними громадського порядку та уникнення силового втручання в розв‘язання конфлікту.

Навчання проводили чеські правоохоронці, які мають чималий досвід у залученні до охорони громадського порядку під час масових заходів спеціальних антиконфліктних груп. До їх складу входять поліцейські-добровольці з різних підрозділів, які пройшли навчальний курс, що складається з декількох дисциплін, в тому числі і психології та конфліктології.

"Слухачі курсу, які найкраще себе зарекомендували та проявили здібності у веденні перемовин, продовжать подальше навчання у Києві та Чехії, щоб надалі мати змогу у якості тренерів готувати майбутніх учасників антиконфліктних груп з числа своїх колег," - кажуть в ГУ НП.

А Нацполіція планує незабаром запровадити подібний досвід і в Україні. Наразі вже розробляються спеціальні ідентифікуючі жилети, за якими членів антиконфліктних груп можна буде впізнати у натовпі.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme