Бунтар в "шкарпетці" на голові. Цікава юність Жені Галича, що співатиме на Євробаченні

Лідер гурту O.Torvald виріс в звичайному спальному районі Полтави, був найпопулярнішим хлопцем на районі, а всі дівчата мріяли з ним зустрічатися

Бунтар в "шкарпетці" на голові. Цікава ю…

Журналісти Depo.ua знайшли будинок, де виріс Євген Галич, який представлятиме Україну на "Євробаченні-2017", погуляли в його дворі та розпитали сусідів про те, яким Женя був в юності.

Полтава другий раз представлятиме Україну на Євробаченні. Першим був Андрій Данилко, який в образі Вірки Сердючки із жартівливою піснею "Лаша тумбай" розірвав в 2007 році аудиторію Євробачення на шматки. І от, через десять років Україну представлятиме полтавський рок-гурт O.Torvald.

Власне, хлопці вже давно живуть в Києві, але перші роки становлення гурту проходили саме в Полтаві. У фронтмена колективу Євгена Галича батько – військовий (наразі полковник української армії в запасі), і як більшість військових сімей Галичі часто переїжджали. Народився майбутній рокер в Білій Церкві, перші 8 років Женя прожив у Казахстані, а потім родина переїхала до Полтави.

От двір багатоквартирного будинку, в якому виріс Євген. Це провулок Заячий, звичайний спальний район в десяти хвилинах від центру. В таких декораціях і виросла майбутня рок-зірка.

Фото: Сергій Колодій

2012 рік. Трохи втомлений гурт O.Torvald, а в помаранчевій футболці, здається, Андрій Хливнюк з "Бумбоксу"

Сусідка Галичів, ровесниця Євгена (назвемо її Марія, дівчина просила не писати її ім'я та прізвище) оберталася в тих же колах, що і Женя. Згадує його як дуже популярного, модного та цілеспрямованого хлопця.

"В 17 років я здружилася з неформалами і вони стали запрошувати мене в свої тусовки. Тоді я й дізналася, що колоритна людина на ім'я Женя Галич вважається авторитетом в колах неформалів. Причому, якщо всі полтавські "нефори" були трохи занедбані та засалені, Женя був завжди такий стильний, гарно вдягнений. Наприклад в нього були красиві цікаві кросівки... Полтава – бідне місто, але було видно, що в нього є можливості нормально вдягатися", - розповідає Марія.

Фото юного Галича в різні роки. Наразі 32-річний Євген трохи рідше змінює імідж

За спогадами дівчини, юний Галич був дуже популярним в неформальських колах, знайомством із ним пишалися, а коли той йшов вулицею, перехожі звертали увагу – не тому навіть, що був якось яскраво вдягнений. Просто він навіть вулицею, ідучи у справах, пересувався дуже цілеспрямовано

"В тусовці всі вважали, що навіть просто поспілкуватися с Женею - це дуже круто. Дівчатам подобався дуже! Натовп їх завжди був біля нього", - сміється Марія.

Дівчина згадує, як одного разу гурт Галича – тоді це ще був не O.Torvald, а " Крути! Педалі" (1999-2005) – прийшов на місцеву телекомпанію на проект "Квадрат "У" шукає таланти" виступати. Це була популярна серед місцевих музикантів телепередача, завдяки якій можна було засвітитися в телевізорі.

"Той виступ засів мені в пам'яті, - розповідає Марія, вона в той час працювала на місцевому телебаченні. – Стоїть барабанна установка і Женя довбить якійсь трешак по ударним і кричить "Шапка беги! Шапка беги" Шапка беги! А-а-а-а!" То в нього така пісня була. При цьому він був вдягнений в медичний халат і на голові якась панчоха, типу капелюха-шкарпетки".

А це вже 2013 рік, і Гурт вже популярний, і Галич продовжує веселитися від усього серця

Звісно, такі вибрики для невеликого містечка – це було занадто, і якщо для неформалів Женя був авторитетом, то звичайні "попсові" меломани дивилися на нього, м'яко кажучи, із нерозумінням. Але, згадує Марія, Євген вже тоді був цілеспрямований, впевнений у собі і добре знав, чого хоче. Музиканти вірили, що переїдуть до Києва, стануть багатими і знаменитими.

2013 рік. Лейтенант запасу Євген Галич виступає із своїм гуртом

В 2006 році Євген закінчив Полтавський військовий інститут зв'язку, куди пішов з поваги до сімейних традицій (батько військовий, дід військовий) і наступного дня, як тільки отримав диплом, чкурнув із своїм гуртом (тоді це вже був 5 місяців як O.Torvald) до Києва. Хлопці зняли двокімнатну хрущовку на Дарниці, потім будинок на Татарці, чотири роки хлопці жили комуною, пробивалися у світ шоу-бізу.

Галич навіть певний час вів треш-шоу "Чіпси. Чікси. Лавандо$" на М1, поки це дійство не прикрила Національна комісія з питань моралі. Працював на радіо, вів "Мою першу тачку" на НЛО TV, одружився з красивою дівчиною Лерою, писав пісні і музику, в 2008 записав перший альбом і нарешті - він та його гурт стали знаменитими.

Але це вже зовсім інша історія…

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme