Боєць з Миколаївщини пішов добровольцем в АТО, приховуючи важку хворобу

Наразі Івану Семенюку потрібна допомога: грошей на декілька курсів хіміотерапії немає

Боєць з Миколаївщини пішов добровольцем…

Іван Семенюк з Миколаївщини приховав важку хворобу та пішов добровольцем на фронт, оскільки не міг дивитися, як гинуть хлопці. Майже два роки у складі 28 бригади він захищав батьківщину, щодня приймаючи знеболювальне. Після демобілізації хвороба загострилася. Утім, лікуватися герою війни немає за що. Він, його двоє малих дітей і дружина живуть лише на дві пенсії. Про це йдеться в сюжеті ТСН, повідомляє Depo.Миколаїв.

Важке захворювання крові - лімфому Ходжкіна - у Івана виявили ще 2009 року. Чоловік пройшов курс лікування. Коли розпочалася війна, був у ремісії. Тоді ж побачив по телевізору, як у Сумах ховають загиблого хлопця: "Набридло дивитися, що здорові "лосі" ховалися за що завгодно - за довідки, за гроші. Вирішив піти, допомогти, чим можу", - розповідає Іван.

Він сам записався в армію, приховавши ховробу. Чоловіка, механіка за спеціальністю, відправили у 28 бригаду ремонтником. Іван розповідає, що по три-чотири рази на день приймав знеболювальне.

Після майже двох років на передовій хвороба загострилася. Іван відчував слабкість у тілі, навіть не міг вставати з ліжка. Втім, лікуватися не було за що. Гарантованих державою дороговартісних препаратів у лікарні не було. "На жаль, ми великий відсоток не отримали препаратів за 2016 рік. Частину ми йому компенсуємо, десь 50%. Того, чого йому не вистачає, закупають за свої гроші", - зазначив завідуючий гематологічного відделення Обласної лікарні Станіслав Нікулін.

Вартість курсу хіміотерапії становить близько 10 тисяч гривень. Завдяки допомозі земляків Іван пройшов один курс. Йому стало краще. Але, щоб одужати, потрібно ще щонайменше шість. Грошей у родини, яка виховує двох неповнолітніх дітей, немає: родина навіть не має за що провідати Івана, приїхати з села до Миколаєва.

Побратими збирають допомогу для Івана та звертаються до небайдужих. Медики кажуть, що в нього доборі шанси видужати. Єдина умова - наявність препаратів. Наступний курс починається у понеділок, 6 березня. Реквізити допомоги: картка Івана Семенюка у Приватбанку 5168 7420 2470 9762 , телефон дружини - 066 612 16 03 (Ганна Семенюк).

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Миколаїв

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme