UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Америка Трампа може атакувати КНДР, - ЗМІ

Нова стратегія Білого дому щодо КНДР передбачає можливість використання військової сили, або ж змін режиму

За інформацією The Wall Street Journal, представники адміністрації Трампа кілька разів під час останніх переговорів з союзниками відзначали можливість військового втручання, передає Depo.ua з посиланням на FOX News.

Відзначається, що такий розвиток подій можливий для зміни режиму в КНДР для боротьби із загрозою використання ядерної зброї.

Як повідомло обізнане джерело WSJ, під час зустрічі з прем'єр-міністром Японії Сіндзо Абе у лютому представники США не один раз зазначили, що в питанні Північної Кореї "розглядаються всі варіанти". Йдеться про можливий удар по Північній Кореї, якщо Пхеньян здасться готовим запустити міжконтинентальну балістичну ракету. За словами співрозмовника видання, японська влада визнала цей сценарій "тривожним".

Tакож газета дізналася, що в середині лютого заступник радника з національної безпеки США провів зустріч, на якій попросив чиновників у військовій сфері подати пропозиції щодо Північної Кореї, включаючи "ідеї, які один чиновник назвав такими, що явно виходять за межі стандартного підходу", серед яких були визнання КНДР ядерною державою, а також військові дії проти країни. Вони пізніше будуть представлені на розгляд президенту.

Нагадаємо, на початку лютого Північна Корея запустила балістичну ракету. За попередньою інформацією, вона пролетіла близько 500 км і впала в акваторії Японського моря.

У Пентагоні визначили, що КНДР провела запуск ракети середньої дальності.

Північна Корея підтвердила запуск балістичної ракети Pukguksong-2, назвавши його успішним.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme