Якщо влада не відреагує не вимогу націоналістів, вона приречена, - політолог

Марш національної гідності, який 22 лютого провели три націоналістичні сили, - це перший дзвіночок для влади, який в перспективі може перерости в реальну небезпеку

Таку думку висловив директор Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала, передає Depo.ua з посиланням на "РБК".

Експерт вважає, що влада зобов'язана реагувати на протести людей і міняти свою політику, інакше вона зіткнеться з ще більшими протестними заворушеннями.

На думку політологів, яких цитує видання, на Банковій сигнал націоналістів був сприйнятий серйозно, оскільки саме у правих найрозгалуженіша партійна структура, дисципліновані та ідеологічно мотивовані послідовники. Експерти відзначають, що якщо є загроза радикального розвитку подій, то вона виходить саме від правих, і влада це розуміє.

"Влада, яка не реагує на такі події, буде приречена. Тому я сподіваюся, що влада це зрозуміла. Нинішні політики це відчули, і будуть робити певні зміни у своїй політиці, щоб не доводити ситуацію до повної приреченості. Якщо влада не реагуватиме на вимоги і намагатися якось змінювати свою політику, в тому числі, з тих питань, які звучали на мітингу, безумовно, вона зіткнеться з проявами народних протестів", - зазначив Віталій Бала.

Нагадаємо, 22 лютого три націоналістичні сили - ВО "Свобода", "Правий сектор" і "Національний корпус" об'єдналися і провели "Марш національної гідності". Мирна акція протесту зібрала близько 20 тисяч учасників. Вони пройшли від вулиці Інститутської до Верховної Ради, після чого народні депутати від "Свободи" з трибуни парламенту зачитали вимоги протестуючих.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme