Вінницький міський суд намагався здихатися справи Хорта

Апеляційний суд повернув справу до суду першої інстанції

Вінницький міський суд намагався здихати…

У понеділок, 27 лютого, апеляційний суд відмовив у поданні голови Вінницького міського суду Андрія Михайленка щодо визначення підсудності по кримінальному провадженню щодо Юрія Павленка та повернув справу до суду першої інстанції. Про це повідомляє Depo.Вінниця з посиланням на прес-службу Вінницького апеляційного суду.

У своїй заяві керівник міського суду просив визначити підсудність у межах юрисдикції Вінницької області, аргументуючи це браком суддів у міському суді. Захисник обвинуваченого під час судового засідання зауважив, що підстав для передачі справи до іншого суду немає.

Колегія суддів установила, що в міському суді 9 суддів мають процесуальні повноваження розглядати кримінальні провадження. Троє з них наділені правом заслухати справу Юрія Павленка.

"Зважаючи на резонансність справи, подання голови Вінницького міського суду можна розцінювати як намагання усунутися від здійснення правосуддя", – сказала судя апеляційного суду.

Нагадаємо, 27-річного вінничанина Юрія Павленка затримали та посадили в слідчий ізолятор після подій 6 грудня 2014 року під Вінницькою ОДА.

Минулої весни, після півторарічного розгляду справи, суддя Вінницького міського суду Ірина Курбатова винесла обвинувальний вирок у справі Павленка за ч.4 ст.296 ККУ (хуліганство).

Наприкінці літа в Апеляційнму суді Вінницької області розпочалось оскарження вироку у скандальній справі вінницького активіста Юрія Павленка.

6 грудня минулого року Апеляційний суд Вінницької області прийняв рішення відпустити Юрія Павленка з-під варти.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Вінниця

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme